13.8 C
Rapla
Kolmapäev, 18 sept. 2024
SportRapla noor bowlingumängija kordas aastatagust tulemust

Rapla noor bowlingumängija kordas aastatagust tulemust

Maarek Lee

14. septembril toimus Helsingis Tali bowlinguhallis selle aasta esimene Finnish Youth Rankingu osavõistlus, millest võttis osa kuus Rapla noormängijat – Silver Grauen, Marite Isakar, Kert Isakar, Caspar Lepikult, Raju Reede ja mullune Tali võistluse võitja Kaisa-Ly Lee.

Eelmise aastaga võrreldes oli tehtud väike muudatus ja sisse toodud uus võistlusklass Haastaja, kelle võistluskeskmine jääb vahemikku 165-195 p. Rookie klassis võistlevad noored on keskmisega alla 165 p ja pro klassis üle 195 p.
Eelvoorudes mängis täpselt 100 last korraga. Oma klassis suutsid finaaliväärilised tulemused teha Caspar Lepikult Rookie klassis ja Kaisa-Ly Lee Haastaja klassis. Teised Rapla noored jäid napilt finaalidest välja. 5 mängu vahevooru jättis igas klassis alles neli mängijat, vastavalt punktisummadele kohtusid omavahel esimene ja neljas koht ning teine ja kolmas koht.
Kaisa-Lyle sattus vastu Tartust pärit Eesti tippnoormängija Siim Hendrik Saar, kes viskas 232 Kaisa-Ly 176 vastu, millega pääses superfinaali ja võitis selle, Kaisa-Lyle tasuks 3. koht.
Pro klassis sai nelja parema hulka Pärnu poiss Robin Miklas, kes võitis ka mõlemad oma vastased väga kõrgete tulemustega.
Rookie klassis nelja parema hulka saanud Rapla noor Caspar Lepikult, kes on ainult aasta Rapla sportbowlingu huviringis treenimas käinud, võitis poolfinaalis Siiri Loikkaneni tulemusega 191-162 ja sai superfinaali, kus talle tuli vastu mõlemakäeline tütarlaps Helmi Vallivaara. Caspar ei jätnud midagi juhuse hooleks. Esimesed kolm strike’i vastase spliti ja kaks spare vastu viisid tüdruku endast välja ja Caspar võitis Rookie klassi 182-160, korrates eelmise aasta Kaisa-Ly tulemust.
Kokkuvõttes tegid Eesti mängijad auhinnalaual puhta töö – kolm kulda ja pronks. Arvestades Soome taset, mis on maailma tugevamaid, võib uhkust tunda, et Eesti noored on saavutanud väga kõrge taseme, milles on väga suur osatähtsus Rapla vallal ja sportbowlingu huviringil. Veel viis aastat tagasi osales Eesti võistlustel mõni üksik juunior, aga pärast Rapla sportbowlingu huviringi tekkimist on elavnenud terves Eestis noorte huvi bowlingu vastu ja noori osaleb igal võistlusel peaaegu pooleks täiskasvanutega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare