7.2 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
UudisedKaitseliidu õppus “Põhjanael" puudutab ka Raplamaad

Kaitseliidu õppus “Põhjanael” puudutab ka Raplamaad

Raplamaa Sõnumid

Rapla maakonna teedel näeb lähipäevil tavapärasest rohkem militaarmasinaid ja laigulistes vormides sõdureid. Kolmapäeval, 18. septembril sai alguse Kaitseliidu Põhja maakaitseringkonna korraldatav õppus “Põhjanael”, mis kestab pühapäeva, 22. septembrini. Õppuse tegevused toimuvad Tallinnas, Raplamaal ja Harjumaal.

„Loome ja rakendame uut juhtimistasandit laiapindses riigikaitses, tuues ühe laua taha politsei, päästja, KOV-i kriisitarga ja kaitseväelase igas linnas, linnaosas ning vallas,” selgitab Põhja maakaitseringkonna ülem kolonel Tarmo Luhaäär õppuse “Põhjanael” eesmärki.

Õppuse käigus saavad täiendava väljaõppe ussisõdalaste juhtkonnad. Õppus toimub koostöös kohalike omavalitsustega ja imitatsioonivahendeid ei kasutata. Kohalike elanike igapäevaelu õppus ei häiri, kuid kui tekib muresid, aitab neid lahendada Põhja maakaitseringkonna tsiviil- ja militaarkoostöö ohvitser nooremleitnant Kristlin Kõrgesaar, tel 5302 9493.

Õppus “Ussisõnad” toimus täies koosseisus viimati 2023. aasta sügisel, mille käigus anti täiendväljaõpe ligi 10 000 maakaitsestruktuuri määratud reservväelasele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare