13.8 C
Rapla
Reede, 27 sept. 2024
UudisedRaplas toimub taaskord 24 tunni lühifilmide festival “Kaader”

Raplas toimub taaskord 24 tunni lühifilmide festival “Kaader”


Raplasse kogunevad oktoobri keskel andekad filmihuvilised üle kogu Eesti, et osaleda juba 19. korda toimuval Filmifestivalil Kaader. Tegemist on ainulaadse filmisündmusega, kus lühifilmid valmivad kõigest 24 tunni jooksul.

Filmifestival Kaader on kasvanud aastatega Raplamaa noorte ettevõtmisest üleriigiliseks filmisündmuseks, mis toob kokku nii kogenud filmitegijad kui ka alles alustavad noored talendid. Tänavu toimub festival 10.-12. oktoobril üle Eesti.
Festivali avaõhtul stardib noortefilmide kategooria, kus osalevad kuni 19-aastased noored. Järgmisel päeval astuvad võistlustulle tudengid ja vanemad tiimid, kes on valmis oma loovust ja koostöövõimet 24 tunni jooksul maksimaalselt proovile panema.
Filmide esilinastused toimuvad 11.-12. oktoobril Rapla kinos. Valminud teoseid hindab žürii, kuhu kuulub animafilmilavastaja Valter Uusberg, filmirežissöör Ain Mäeots ja laulja Säm. Samuti on žürii koosseisus esindatud PÖFF-i korraldustiim. Täielik žürii koosseis selgub oktoobrikuu alguseks.

„Meie festival pakub võimalust arendada oma oskusi intensiivses ja loovas keskkonnas. 24 tunni jooksul valmiv lühifilm paneb proovile nii tehnilised oskused kui ka loovuse. Samuti oleme väga põnevil, et saame sellel aastal esmakordselt pakkuda parima lühifilmi loojatele ka rahalist auhinda.“ räägib festivali korraldusmeeskonna juht Rando Aav.
Kuigi filmide loomine toimub kogu Eestis, on kõik filmihuvilised oodatud Raplasse, et osa saada linastustest ja festivali finaalüritusest. 12. oktoobril toimub Rapla kinos galaõhtu, kus näidatakse parimaid valminud filme ja jagatakse auhindu. Kuna saal on piiratud mahutavusega, pakutakse otseülekannet, et kõik huvilised saaksid üritusele kaasa elada.
Festivali ajaloo jooksul on siit tõusnud esile mitmeid noori filmitegijaid, kes on oma karjääri jätkanud edukalt nii Eestis kui ka välismaal. Ka sel aastal on oodata kõrgetasemelisi lühifilme ja andekaid uusi tegijaid.

Festivali ajakava: https://filmifestivalkaader.ee/osalejale/ajakava/

Osalejad saavad end registreerida festivali kodulehel kuni 6. oktoobrini: https://filmifestivalkaader.ee/

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare