6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
KrimiPäästeteated, 2-8.10

Päästeteated, 2-8.10

Lääne päästekeskus

Põles ehitusjärgus elumaja

1. oktoobril kell 20.23 teatati häirekeskusele, et Kehtna vallas Linnaaluste külas põleb kahekorruseline elumaja, mille kolmas korrus oli väljaehitamisjärgus. Päästjate saabumise ajaks oli omanik ülemisel korrusel asuvaid tulekoldeid pulberkustutiga summutama asunud. Päästjad otsisid viimasedki tulepesad üles ja kustutasid põlengu kell 21.30. Suitsu sisse hinganud majaperemehe tervist kontrollis kiirabi kohapeal.
Esialgu seostatakse tulekahju tekkepõhjust päeval katusel gaasipõletiga tehtud tuletöödega. Päästjad juhivad tähelepanu, et tuletöödel tuleb ohutuse tagamiseks järgida hoolikalt tuletööde ohutusnõudeid, mis on kirjas tuleohutuse seaduse määruses https://www.riigiteataja.ee/akt/13357221.

Päästjad abistasid kiirabi

2. oktoobril kell 15.46 käisid päästjad kiirabi abistamas Rapla vallas Alu alevikus Pargi tänaval, kus inimene oli oma kodus kukkunud. Ust ei saanud avada, sest võti oli seespool ees. Rapla päästjatel õnnestus puitukse lukusüdamik purustada ning seeläbi uks avada. Uks ise jäi terveks. Kiirabi sai patsiendiga edasi tegeleda ja päästjad olid vabad.
4. oktoobril kell 11.18 aitasid päästjad Märjamaa vallas Vana-Vigala külas pääseda kiirabil kodus terviserikke tõttu hätta jäänud vanemaealise naise juurde. Päästjatel õnnestus siseneda akna kaudu ja uks kiirabile seestpoolt avada.

Veoauto sõitis vastu teepiiret

3. oktoobril kell 15.25 sai häirekeskus teate, et Märjamaa vallas Orgita külas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 65. kilomeetril on veoauto sõitnud vastu teepiiret. Õnnetuse tagajärjel oli sõiduteele valgunud umbes 200-meetrine diislikütuse riba. Autojuht ega teised liiklejad viga ei saanud. Sündmusele reageerisid Märjamaa, Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Lilleküla ning Kehtna vabatahtlikud päästjad koos politseiga. Viimane neist korraldas tööde ajaks õnnetuspaigast ümbersõidu Märjamaa kaudu.
Kütusepaagi leke suudeti kell 16.12 peatada. Pärast seda algas mahavalgunud kütuse katmine saepuru ja absorbendiga. Veoki koormas olid elektriautode akud, kuid õnneks need kokkupõrke tagajärjel viga ei saanud. Päästesündmus lõpetati kell 19.36 ning edasi jäid tee lõpliku puhastamisega tegelema politsei ja keskkonnaamet.

Põleng teraviljakuivatis

3. oktoobril kell 15.27 anti häirekeskusele teada, et Kehtna vallas Rõue külas on märgatud põlengut teraviljakuivatis. Väljakutsele reageerisid Järvakandi ja Rapla päästjad koos Kehtna vabatahtlikega. Esimesed neist nägid kuivatist tulemas valget suitsu. Omanik oli juba kohal ning tegeles kuivati tühjendamisega. Päästjad samal ajal loputasid kuhjasid üle tulekollete kustutamiseks. Viimased kolded kustutati kell 16.49.

Kadunud mees leiti uppunult

4. oktoobril kell 16.05 leiti Märjamaa vallas Kojastu külas jõest uppunud vanemaealine mees. Mehe kadumisest oli politseid teavitatud juba pisut varem. Päästjad aitasid surnukeha kaldale tuua, juhtumi asjaolusid selgitab politsei.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare