6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
UudisedIn memoriam. Lahkus teenekas õpetaja Krista Mägi

In memoriam. Lahkus teenekas õpetaja Krista Mägi

Meie seast on lahkunud pikaaegne Rapla Vesiroosi kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Krista Mägi. Krista töötas Vesiroosi koolis alates selle loomisest 1988. aastal kuni 2020. aastani. Ta oli kooli raudvara, kelle õpetajafenomen avaldus tema oskuses kasutada nii traditsioonilise õpetamise kui ka haridusuuenduse parimaid ideid ja võimes näha iga õpilase potentsiaali. Kristat ja tema nõudlikkust tunnustavad tänaseni paljud kooli vilistlased.
Krista Mägi oli kõrgelt hinnatud eesti keele ja kirjanduse õpetaja, kes jagas oma ainealaseid teadmisi ja kogemusi kolleegidele üle kogu Eesti. Ta oli aktiivne Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi liige ja valiti 2017. aastal ka seltsi auliikmeks.
Krista Mägi eestvedamisel hakati Vesiroosi koolis 1995. aastal uuendusliku meetmena õpetama eesti keelt ja matemaatikat diferentseeritult, mis tähendab, et õpilase õpirühm sõltus tema võimekusest ja isiklikust panusest. Saadud kogemuste vahetamiseks korraldas Krista 2001. aastal vabariikliku konverentsi teemal „Diferentseeritud õppe võimalusi põhikoolis“. Krista juurutatud metoodikat rakendatakse koolis tänaseni.
Krista oli üle kümne aasta kooli arendusnõunik. Tõelise visionäärina ei jäänud ta kunagi kõrvale oluliste päevaküsimuste lahendamisest. Krista eestvedamisel tegi kool koostööd Tallinna Ülikooli täienduskoolituse osakonnaga, mille raames külastasid Vesiroosi kooli õpetajate tunde kolleegid tervest riigist. Kooli 30 aasta juubeliks valmis Krista eestvedamisel põhjalik ja mahukas ülevaateteos „Vesiroosi lood“.
Kristat on aastate jooksul tunnustatud mitme haridusalase auhinnaga, muu hulgas on ta pälvinud Riigivapi V klassi teenetemärgi.
Mälestame kauaaegset kolleegi ja avaldame kaastunnet lähedastele.

Rapla Vesiroosi Kool

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare