6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated, 9.10-15.10

Politsei- ja päästeteated, 9.10-15.10

Politseiteated

Politsei- ja piirivalveamet

Arvutikelmus
Politseile anti teada, et 3. oktoobril saadeti Raplamaal tegutsevale ettevõttele e-kiri, mis näis olevat LHV pangalt ja milles paluti uuendada andmeid. Pärast lingile vajutamist ja seal nõutud andmete sisestamist selgus, et ettevõtte pangakontolt on tehtud ülekanne võõrale välisriigi pangakontole. Kahju on 1000 eurot.

Kehtna vald
Politseile anti teada, et 11. oktoobri öösel läks 35-aastane mees korteris kallale enda elukaaslasele ja tekitas talle valu.

Rapla vald
Politsei sai teate, et 13. oktoobri õhtul lõi 52-aastane mees Raplas korteris endist elukaaslast ja tekitas talle valu.

 

Päästeteated

Lääne päästekeskus

Teele voolas tosooli
10. oktoobril kell 14.10 kiirustasid päästjad Raplas Uuskülas juhtunud liiklusõnnetusele. Kahe auto kokkupõrke tulemusel voolas maanteele tosool ning sõidukil oli tarvis kõrvaldada süttimisoht. Kahe liiklusõnnetuses osalenud inimese tervise vaatas üle kiirabi. Päästjad lõpetasid oma toimingud kell 13.31.

Kiirabiauto jäi kinni
10. oktoobril kell 16.18 käisid päästjad abistamas Alu alevikus patsiendi koduhoovile kinni jäänud kiirabi. Päästjad tõmbasid kiirabiauto välja ning see liikus patsiendiga edasi haiglasse.

Teele kukkunud puud
10. oktoobril käisid päästjad Uusküla, Hagudi ja Koikse külas teele kukkunud puid eemaldamas.
11. oktoobril eemaldasid päästjad Märjamaa vallas Lümandu külas teele kukkunud ja liiklust takistanud puu.

Kokandusklassis kõrbes toit
11. oktoobril kell 11.36 käivitus tulekahjualarm Raplas Kuusiku teel asuva hoone kokandusklassis. Päästjad sõitsid olukorda kontrollima ning tuvastasid, et tegemist oli kokandustunnis pisut kõrbema läinud toiduga, millest tulev suits anduri käivitas. Päästjad ventileerisid klassiruumi ning taastasid ATS-süsteemi.

Hiigellõke ohustas puukuuri
13. oktoobril kell 1.43 nägid inimesed Rapla vallas Põlma külas kõrgeid leeke ning teavitasid sellest päästjaid. Kohale sõitnud päästjad leidsid eest ca neljameetrise läbimõõduga lõkke, mis oma suurusega ka lähedal asuvat puukuuri ohustas. Lõkke juures olid kõik ohutusnõuded täitmata – lõke oli järelevalveta jäetud ning selle juures puudusid esmased kustutusvahendid. Päästjad likvideerisid lõkke.

Prahipõletamise suits häiris külaelanikke
14. oktoobril kell 8.16 said päästjad väljakutse Kehtna valda Ohekatku külla, kus maja lammutamisest tekkinud ehitusprahti ja heina põletati. Lõkke juures olid kõik ohutusnõuded täidetud, kuid kuna oli udune hommik, levis suits madalalt üle küla laiali ning häiris kaaselanikke. Päästjad rääkisid lõkketegijaga, kes sai inimeste murest aru ning aitas päästjatel lõkke kustutada.

Inimene jäi korvtõstukis lõksu
14. oktoobril kell 10.55 helistas häirekeskusesse inimene Järvakandi alevist, kes oli korvtõstuki tehnilise rikke tõttu jäänud nelja meetri kõrgusele lõksu. Päästjad paigaldasid redeli ning aitasid inimese tõstukist turvaliselt alla.

Kokku põrkas kolm sõiduautot
14. oktoobril kell 19.16 teavitati häirekeskust liiklusõnnetusest Märjamaa vallas Haimre külas. Kokku olid põrganud kolm sõiduautot. Õnnetuse tõttu oli tee klaasi- ja plastitükke täis ning kaks inimest vajas esmaabi. Päästjad valgustasid sündmuskohta ning likvideerisid sõidukitel süttimisohu ja puhastasid tee liiklusõnnetuse tagajärgedest.

 

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
15. okt. 2024 20:44

Noh, ja kuhu see 1000 eurikut läks siis ? Jälle ukrainasse ? Ei imestaks !