6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
KrimiRapla vahel oli tavapärasest rohkem politseipatrulle

Rapla vahel oli tavapärasest rohkem politseipatrulle

Möödunud nädalal pööras politsei Rapla linna liikluses suuremat tähelepanu roolis kõrvaliste tegevustega hõivatud juhtidele ja turvavarustuse kasutamisele, seda ROADPOL-i teemanädala raames. Nädala jooksul tuvastati 12 kõrvaliste tegevustega seotud rikkumist ning viis turvavarustuse mittekasutamisega seotud rikkumist.

Möödunud nädala teisipäeval ja kolmapäeval oli Rapla linnas näha palju patrullautosid. Raplamaa Sõnumitele nähtavalt kontrolliti autosid nii linnavahel tänavatel kui ka kaupluste parklates. Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullitalituse juhi Alar Smirnovi sõnul kestis seesugune kontroll terve möödunud nädala.
„Nädala algul pöörasime Rapla linna liikluses suuremat tähelepanu roolis kõrvaliste tegevustega hõivatud juhtidele ja kontrollisime turvavarustuse kasutamist. Nagu ka ülejäänud Euroopa liikluspolitsei üksused, panustame ROADPOL-i (European Roads Policing Network) teemanädalal juhtide kõrvaliste tegevuste ja turvavarustuse kontrollimisse tavapärasest rohkem,” rääkis Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Smirnov.
Telefoni kasutamine sõidu ajal hajutab juhi tähelepanu. Kui seda kasutada veel ilma käsi vabaks jätva süsteemita, võib liiklusõnnetusse sattumise tõenäosus suureneda kordades. Smirnov lisas, et kuigi reeglina on tänapäevastes autodes käsi vabaks jätvad süsteemid olemas, on politsei märganud, et kõik juhid seda ei kasuta, vaid räägivad sõidu ajal telefoniga, seda käes hoides.
Kokku avastati lühikese aja jooksul roolist kümme sellist juhti ja lisaks oli kolmel juhil ka turvavöö kinnitamata. Terve nädala jooksul tuvastas politsei kokku 12 kõrvaliste tegevustega seotud rikkumist ning viis turvavarustuse mittekasutamisega seotud rikkumist.
ROADPOL tähistab Euroopa teede korrakaitse võrgustikku. See on koostööorganisatsioon, kuhu kuuluvad Euroopa riikide liikluspolitsei asutused. ROADPOL-i peamine eesmärk on parandada liiklusohutust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare