4.4 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
UudisedRaplamaal harjutatakse 200 inimese evakueerimist

Raplamaal harjutatakse 200 inimese evakueerimist

18.-20. oktoobrini korraldatakse Raplamaal esimene suuremahuline evakuatsioonialane koostööõppus “Tormilatern 2024”.

Õppusel osalevad Kaitseliit, Naiskodukaitse, Päästeamet, kohalik omavalitsus ning Politsei- ja Piirivalveamet. Kaasa teevad ka Punane Rist ja Eesti Loomakaitse Liit. Harjutatakse ülesandeid, mis erinevatel organisatsioonidel üksinda ja koostöös teistega täita tuleb.
Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming selgitas: „Õppuse põhitreenitav on Naiskodukaitse Rapla ringkonna evakuatsioonirühm, kes harjutab üht oma ülesannetest – päästeameti toetamist evakuatsioonikohtade üles seadmise, töös hoidmise ning lõpuks sulgemisega. Rühm valmistab evakuatsioonikohad inimeste vastuvõtuks ette, tagab neile põhiteenused nagu esmaabi, toitlustamine, majutus jne ning harjutab ka evakuatsioonikohtade sulgemist.“
Evakueeritavate rollis on naiskodukaitsjad, kaitseliitlased, kodutütred ja noorkotkad, ühtekokku umbes 200 inimest. Osa evakueeritavatest on ka teiste ringkondade evakuatsioonirühmade liikmed, kellele õppusel osalemine annab väärtusliku kogemuse.
Reaalse kriisi korral vastutab evakuatsiooni korralduse eest Päästeamet ning see viiakse läbi koostöös Kaitseliidu, Naiskodukaitse, kohalike omavalitsuste, Politsei- ja Piirivalveameti, Häirekeskuse, Sotsiaalkindlustusameti ja Terviseametiga.
Ulatuslik evakuatsioon tähendab päriselus tuhandete inimeste ümberpaigutamist ohutusse asukohta. Evakuatsiooni korralduse saabumisel tuleb seda viivitamatult täita: selle ignoreerimine võib tähendada ohtu enda ja lähedaste elule.
Evakuatsiooni vajaduse korral avab riik evakuatsioonikohad ning korraldab sinna transpordi. Avalikud evakuatsioonikohad on mõeldud eelkõige inimestele, kellel pole endil võimalik kuskile mujale minna.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
15. okt. 2024 20:37

Te olete haiged ! Kui vanasti korraldati tsiviilkaitseõppust, siis mögisesite, et seda pole kellelegi tarvis ja nüüd pasundate igasugustest kriisidest ja ellujäämisest !? Uskumatult lühike mälu on meil, uskumatult palju raha on meil ja uskumatult helge tulevik on meil ! 🤮

Jalutaja
15. okt. 2024 21:22
Vasta  Ants

Pidevalt vaja hirmutada inimesi.

vaatleja
17. okt. 2024 11:18

Võiks ikka rahvale teatada, kuhu me siis sõja korralvarjume? Mina küll ei tea.