19.7 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
ValladKehtna valdJärvakandi apteeki ähvardab sulgemine

Järvakandi apteeki ähvardab sulgemine

Kehtna vald annab oma kodulehel teada, et Järvakandi apteek on augustikuus ajutiselt suletud. Apteegi taasavamine on aga kahtluse alla seatud.

Kehtna vallavolikogu esimehe Katrin Anto sõnul on ajutine sulgemine tingitud proviisori pensionile minekust ning kuulutus töötukassa kaudu uut töötajat leida on veel aktiivne. „Tean, et otsitakse aktiivselt võimalikke lahendusi,“ märkis Anto. Ta lisas, et probleem on kindlasti tõsine ja murettekitav, sest nii perearste kui ka proviisoreid on väga raske leida. Eriti just maapiirkondades.

Täna apteeki sulgema veel ei hakata, kinnitas volikogu esimees. Ta usub, et asjale leitakse lahendus ning et pärast puhkusteperioodi lõppu on asendajaid kergem leida. „Olen suhelnud võimalike tagavaravariantidega, tuleme teema juurde tagasi, kui selleks peaks olema vajadus. Apteegi süsteemid on väga täpselt reguleeritud, siin ei saa ka kohalik omavalitsus midagi teha. Katsume augustikuu kuidagi üle elada.”
Järvakandi perearst Karin Lega on samuti seda meelt, et apteegi kadumine oleks väga murettekitav. Perearsti sõnul on eakate ja krooniliste haigete osakaal Järvakandis suur, mistõttu on apteegiteenus väga vajalik. Probleemi tagamaid ta ei tea ning sulgemise faktist teda veel teavitatud ei ole. „Jääb vaid loota, et sulgemine on ajutine ja probleemile siiski leitakse lahendus. Rohkem ei oska kommenteerida,“ ütles Lega.
Järvakandi apteek kuulub Kohila apteegile. Selle esindaja Külli Kuldma sõnul pole eilse päeva seisuga töötukassa konkursile kandideerinud mitte ükski vastava kvalifikatsiooniga inimene. „Tööjõudu lihtsalt ei ole,“ ütles ta. Seni on Järvakandi proviisorit käinud asendamas Kohila apteegi töötajad, kuid Kuldma sõnul ei ole selline lahendus jätkusuutlik. Mis saab aga augusti lõppedes, seda ta öelda ei oska.
Kuldma loodab, et äkki ikka on keegi, kes tunneb pakutava töö vastu huvi ja omab vastavat kvalifikatsiooni. Kuldma ütles, et Järvakandi inimestele on momendil lähim apteek ca 30 kilomeetri kaugusel.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Benno
9. aug. 2023 14:17

Ähvardamine on seadusega karistatav!