9.7 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
UudisedElektrikatkestused seiskasid kergkillustikku tootva tehase Järvakandis

Elektrikatkestused seiskasid kergkillustikku tootva tehase Järvakandis

Järvakandis kergkillustikku tootev Green Gravels OÜ tehas on viimasel kahel aastal maadelnud elektrikatkestustega. Tänavu detsembris on katkestused kujunenud nii tihedaks, et kui veidi liialdada, saab küsida, millal vool üldse olemas on olnud.

Ettevõtte juht Timo Taniel tõdes, et teema on nende jaoks olnud valus tootmise alustamisest saadik 2022. aastal. Ainuüksi viimase kuu aja jooksul on elektrikatkestused pannud tootmise seisma korduvalt. 1.-22. detsembrini tabas Järvakandis asuvat tehast üksteist voolukatkestust. Lühemad neist olid paari minuti pikkused, kuid pikim venis lausa kahekümne tunni pikkuseks. See tabas tehast laupäeva, 16. detsembri hommikul kell 8.49 ja elektrivarustus taastus pühapäeval, 17. detsembril kell 4.41.
“Keeruline on vastata, millal elektrikatkestus meid tabas. Eriti viimase aja valguses peaks püstitama küsimuse, mis päeval katkestusi olnud ei ole,” kirjeldas olukorda Timo Taniel. Katkestuste korral on tehas täielikult töövõimetu ja tootmine lakkab. Kohapeal olevatest generaatoritest on küll abi, kuid ainult nii palju, et hoida töös automaatika saamaks tunnelahjust kätte tootmises olev materjal. Tootmise jätkamiseks generaatorite jõust ei piisa.
Generaatorite abi saab kasutada 30-40 minutit pärast voolukatkestuse algust, kuid sealt edasi jääb tootmine seisma. “Iga rikkega on reaalne oht, et teatud ahju osad hävinevad,” sõnas Taniel. Ta lisas, et sellisel juhul ulatuksid kahjud sadadesse tuhandetesse eurodesse. Lisaks seiskuks tehase töö täielikult kuni kuuks ajaks. Loomulikult tähendaks tehase seiskumine ka seda, et kümme töötajat jääksid vähemalt selleks perioodiks töö ja sissetulekuta.
Nendel hetkedel, kui elekter on olemas, käib tootmine edasi, aga kunagi ei tea, millal võib järgmine katkestus tehast tabada. Timo Taniel ütles, et möödunud kahe aasta jooksul on ettevõte korduvalt probleemile tähelepanu juhtinud, kuid olukord ei ole paremaks läinud.

Green Gravels OÜ on tootnud Järvakandis kergkillustikku (varasema nimega klaasvahtkillustik) alates 2022. aastast. Nende toodangut kasutatakse majade ja teiste rajatiste ehitamisel ja renoveerimisel. Materjali toodetakse puhastatud ja taaskasutatud klaasist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare