14.9 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
UudisedTallinna rongil sai Lelle jaamas kütus otsa

Tallinna rongil sai Lelle jaamas kütus otsa

Viljandist Tallinnasse teel olnud Elroni rong jäi laupäeva, 13. jaanuari õhtul Lelle jaamas seisma, sest rongil sai kütus otsa. Graafikukohast reisijatevedu teostanud rong väljus Türi jaamast kell 19.10 ning kütus hakkas lõppema vahetult enne Lelle jaama jõudmist.
A S Eesti Liinirongid kommunikatsioonijuht Kristo Mäe selgitas, et Viljandi – Tallinna rongi kütuseanduril tekkis tõrge ning Viljandist väljudes näitas see suuremat kütusevaru, kui tegelikult paagis oli. “Kütus hakkas lõppema Türi – Lelle jaamade vahel, kuid viimase kütusevaruga sai sõita siiski Lelleni. See oli oluline, et rong ei jääks takistama raudteel liiklust,” rääkis Mäe. Tallinna poole teel olnud reisijad jäid seega Lelle jaama lõksu.
Kohe asuti lahendust otsima, et reisijad uuesti liikvele saada. Elroni esimene plaan oli tellida koostööpartneritelt asendusbussid ja kasutada reisijate vedamiseks busse. Kuna tegemist oli ikkagi laupäeva õhtuga, selgus õige pea, et kõige kiiremini saavad reisijad sihtkohta siiski järgmise Türi – Tallinna rongiga, mis väljus Türilt kell 21.26. Kui teine rong jõudis Lelle, prooviti kaks rongi kokku haakida. See ei õnnestunud, sest haakeseadmed olid külmunud. Olukorra lahendus oli see, et reisijatel paluti ümber istuda kohale jõudnud Türi – Tallinna rongi ning sõit võis jätkuda.
Samas tuli lahendada probleem, mis saab tühja paagiga rongist, mis Lelle raudteejaama seisma jäi. Kristo Mäe selgitas, et öösel sõitis depoost Lelle rongikoosseis koos tehnikutega, kes haakeseadmed ära parandasid. Seisev rong pandi haakesse ja toimetati Pääsküla depoosse. “Palume reisijatelt ebamugavuste pärast vabandust,” sõnas Mäe.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare