6.6 C
Rapla
Neljapäev, 17 okt. 2024
GaleriiKülalaadalt saab hea tundega koju minna

Külalaadalt saab hea tundega koju minna

Rabivere kevadlaadal oli uhke taimede müük ning väikeselt külaplatsilt käis läbi palju külastajaid.

Ilus ja päikesepaisteline ilm kutsus inimesi õue uudistama, mistõttu külastas Rabivere kevadlaata arvukalt inimesi. Laada korraldaja Rabivere külavanema Kristi Kontsoni sõnutsi võib arvata, et laata külastas üle saja inimese. Rõõmu tegi, et külastajaid oli naaberküladest Oelast, Pihalist ja Rootsi külast, samuti Kohilast ja isegi Pahklast.
Külaplatsi nurk nägi välja nagu pisike lilleaed, mis alles õitsema puhkenud ja värvikirev. Müügil olid erinevad lilleamplid, peiulilled, pelargoonid, viltlehed, kosmosed, võõrasemad ja leeksalveid. Kohila inimesed, kes olid just tulnud Kohila alevi laadalt, kiitsid suurepärast taimede valikut ja kurtsid kesise valiku üle Kohilas.
Laadalt sai osta õnneloosi, mille tulu läheb Rabivere küla heategevuseks. Selle all peetakse silmas projektide elluviimist oma küla laste jaoks. „Täiendame külaplatsi ja soetame lastele tegevusvahendeid juurde,” ütles külavanem Kristi Kontson. Kettagolfi korvid on olemas, nüüd soovitakse need paigaldada ja rada moodustada. Sellega lubas aidata Kohila spordikeskuse juhataja Artur Ojasalu. Õnneloosi peaauhinnaks oli Hortese kinkekaart ning lisaks kudus üks oma küla vanaproua kümme paari pajakindaid. Üks tore härra müüs raamatuid, mis nii mõnelegi huvi pakkusid.
Oli mõeldud ka spetsiaalselt laste peale. Kohale oli tellitud võimas ämblikmehe batuut. Sellel hullanud lastel olid näod naerul ja isegi mind kutsuti hüppama.
Koos laada ja lastele mõeldud atraktsiooniga tähistatati ette lastekaitsepäeva. Kristi Kontson ütles, et temale teada oleva info kohaselt peeti Rabiveres esimest korda kevadlaata 1. juunil 2014 ja siis tähistati sellega koos lastekaitsepäeva. See traditsioon on jätkunud, kuigi laat ei ole ilmtingimata 1. juunil.
Laadale olid kohale kutsutud ka toitlustaja Mc Ool Kohilast ning oma küla naised valmistasid jäätisemasinaga jäätist. Kuum suvine ilm kohe kutsus inimesi jäätist ostma.
Vahva oli ka see, et külastajate tervitamiseks oli külavanem masti tõmmanud oma küla lipu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare