22.7 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
UudisedVahastus võisteldi tuletõrjespordis

Vahastus võisteldi tuletõrjespordis

5. juulil kogunesid tuletõrjespordihuvilised Rapla valda Vahastu külla, et maha pidada XI Alar Akkatuse mälestusvõistlused. Kohale saabus kümme võistkonda.
Läbi aastate on justkui traditsiooniks saanud, et Vahastu võistlus toimub tuletõrjeautolt  hargnemises, aga sel korral tõid võistluse korraldajad sisse muudatuse ning omavahel võeti mõõtu hoopiski klassikalises motopritsi võistluses. „Võistlejate tungival soovil,“ kommenteeris otsust Vahastu vabatahtliku päästekomando juht Raivo Murumägi. Ta lisas, et motopritsi oli ka pealtvaatajatel hea jälgida ning asjaolu, et voolikud olid oluliselt pikemad kui võistlusrada, tegi mõõduvõtu veelgi põnevamaks. „Sirge voolikuga oskab igaüks joosta.“
Mõõduvõtu eesmärk tehtud vangerdusest aga ei muutunud ning oli järgmine: omavahel tuli korrektselt ühendada platool olevad voolikud, saada imivooliku abil tünnist vesi mootorpritsi ning siis juba tulejoonel sihtida täpselt sihtmärke. Meestel olid lahingus mõned voolikud rohkem kui naistel. Tuletõrjespordile omaselt juhtus ka sel korral võistluse käigus mõningaid viperusi: kes keeras särgi joavooliku vahele kinni, kellel jõudis vesi enne voolikutesse, kui ühendused tehtud olid. Ettenägematud olukorrad käivad võistluse juurde ja muudavad selle pealtvaatajatele veelgi põnevamaks.
Erilist au tuleb anda Laukna inimestele, kes olid ainukesena kohal nii meeste, naiste kui ka noorte esindustega. Meeste arvestuses võttis kokku mõõtu seitse võistkonda, kellest kiireim ja osavaim sel korral Kehtna. Auväärsele teisele kohale tulid Käru mehed ning kolmandale Laukna. Naiste võistkondi oli sel korral kaks. Koduväljakul näitasid kiireimat tulemust Vahastu naised ning hõbemedalid said kaela Laukna võistlejad. Laukna noored sooritasid samuti võistlusülesande edukalt.
Murumägi tänab kõiki, kes maakonna erinevatest paikadest kohale tulid. Sündmust peab ta igati õnnestunuks. „Kui ma enne üritust erinevaid taotlusi tegin, siis mõtlesin küll, et see on viimane kord, kui ma midagi korraldan. Kui aga nägin neid rõõmsa näoga võistlejaid ja lapsi, siis mõtlesin, et tühja kah, teeme veel.“ Lapsed said võistluse järel proovida tule kustutamist ning ronida tuletõrjeautos.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare