7.7 C
Rapla
Reede, 20 sept. 2024
UudisedPõrgupõhja retkel läksid rajale kümme võistkonda

Põrgupõhja retkel läksid rajale kümme võistkonda

Neljapäeval, 11. juulil sai Märjamaalt alguse metsavendadele ja metsavendlusele pühendatud Põrgupõhja retk, mis on Eesti üks vanimatest läbiva legendi ja looga kestvusspordi võistlustest.

Tänavu panevad kolme päeva jooksul oma orienteerumis- ja üleelamisoskusi proovile kümme neljaliikmelist võistkonda, kes retke legendi kohaselt moodustavad võistluse ajaks üksiku metsavendade salga põhiülesandega liikuda varjatult ja etteantud ajagraafikus, läbides erinevaid kontrollposte ning täites nendes mitmesuguseid ülesandeid.

“Käesoleva aasta Põrgupõhja retke toome sisse nii elanikkonnakaitse teemasid kui uusi ja põnevaid kontrollpunktide asukohtasid”, avas tausta Põrgupõhja retke peakorraldaja Martin Andreller.

Tema sõnul satuvad võistlejad tõenäoliselt metsaradadele ja mälupaikadesse, kus võistlus on kunagi varem juba läbi käinud. Samas ei ole selles midagi imekspandavat, kui võtta arvesse võistluse 24 aasta pikkust ajalugu.

Võistluse start ja finiš on seekord keset Märjamaa alevit ning lõpujooksu ja finiši osa pealtvaatajatele kaasaelamiseks avatud. Lõppude lõpuks on kõik retkelised tugevat aplausi väärt selle eneseületuse eest, mille nad metsavendade mälestuseks võisteldes sooritavad.

Põrgupõhja retke start anti neljapäeva, 11. juuli hommikul Märjamaa Spordikeskuse discgolfi pargis. Lõpujooks, finišis ja autasustamine toimub laupäeval, 13. juuli pärastlõunal samuti Märjamaa Spordikeskuse discgolfi pargis.

Põrgupõhja retke pikkus on linnulennult 70 kilomeetrit, kuid sõltuvalt võistlejate orienteerumisoskustest, vastutegevuse aktiivsusest, looduslikest eripäradest ning valitsevatest ilmastikuoludest, võivad osalejad läbida ka üle 100 kilomeetrit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare