9.4 C
Rapla
Reede, 20 sept. 2024
UudisedKeavas tähistati taasiseseisvumispäeva lipu heiskamisega

Keavas tähistati taasiseseisvumispäeva lipu heiskamisega

Taasiseseisvumispäev algas Keavas teisipäeva, 20. augusti hommikul kell üheksa kui raamatukogu juures toimus pidulik lipuheiskamine. Tseremooniat oli tulnud jälgima ligikaudu kolmkümmend silmapaari.

Kõigepealt lauldi ühiselt Eesti hümni, mille saatel heiskas sinimustvalge trikoloori Keava külavanem Hendrik Ross. Seejärel pidas ta kõne, mille käigus meenutas ta nii taasiseseisvumisaja sündmusi kui soovis pidupäeva puhul kõigile Keava elanikele õnne.

Kogu tseremoonia koos sõnavõtuga kestis viis minutit. Tegemist on traditsioonilise sündmusega. Pidulik lipuheiskamine toimub Keava raamatukogu juures igal aastal nii 24. veebruari kui 20. augusti hommikul.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Imestaja
20. aug. 2024 12:18

Huvitav, kas need inimesed üldse aru saavad, MIKS nad seda lippu heiskavad? Mida see sümboliseerib? Kui see vabariigi ametlikkus nii oluline on, et käsi südamel hümni lauldakse, siis miks ei viitsi keegi neist kasvõi korrakski lipuseadust lugeda?

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00

Ja Keavas aga tegelikult ka enamus muudes kohtades eiratakse seda nõuet järjepidevalt juba aastaid. Kui uni on nii magus, et ei jõua tund aega varem üles ärgata, siis milline on võimalus, et need inimesed ka päriselt oma riigist ja selle sümbolitest hoolivad?

Alex
20. aug. 2024 14:09
Vasta  Imestaja

Mina küll tunnen head meelt Keava inimeste ja kõigi teiste üle, kes sel ja teistel tähtsatel päevadel lippu heiskavad. Ja imestan nende üle, kes lippu ei heiska. Kas nemad ennast kodanikeks ei peagi või on kellelegi teisele lojaalsed? Veel tahan imestajale öelda., et muidugi on seadusest täpne kinnipidamine asjakohane, aga alati ei tasu pilli täpsusega puruks puhuda.

Imestaja
20. aug. 2024 15:16
Vasta  Alex

Mitte alati, vaid kunagi… kehtib antud juhul. Lipp heisati suvalisel ajal ka lipu päeval. See on nagu ülim keskmise sõrme näitamine üldse…

Positiivsus
20. aug. 2024 18:24

Keavas nii palju tegusaid inimesi tegutsemas, et olude sunnil on jäänud 9.00 peale. Nii Kehtna, kui Kaerepere heiskamistel on vaja samuti osa võtta ja kahjuks 1 inimene igale poole ei jõua. Ja, et mitte segadust tekitada, on Keavas alati 9.00🤗 Aga nagu ma aru saan, siis Imestaja ei jõua sellistele ilusate traditsioonidega üritustele?