16.7 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
SportBirgit Hanssonile maailmameistrivõistlustelt hõbemedal

Birgit Hanssonile maailmameistrivõistlustelt hõbemedal

Allan Lahi, Eesti Castingu Liidu president

Rootsis Ahusis peetud praktiliste lendõngeheidete maailmameistrivõistlustel võitis Eesti esindaja, Kohilast pärit Birgit Hansson naiste arvestuses meriforelliklassi kaugusheidetes finaalis heidetud 38-meetrise heitega hõbemedali.

Maailmameistriks tuli Anna Wiklund Rootsist 40 meetriga, kolmandaks jäi norralanna Tone C. Brathen samuti 38 meetriga. Otsustas pikkuselt teine heide, mis Birgitil oli 37,5 meetrit ja norralannal 34,5 meetrit. Neljas koht kuulus rootslanna Anna Hedmanile 37,5 meetriga.
Meriforelliklassi kaugust heidetakse vee peale ehitatud platvormidelt, heite alguses on nöör vees ja peab maanduma 5-10 meetri laiusele rajale. Tegemist on tehniliselt väga nõudliku alaga, kus varustusest olulisemgi on jõud, heitekiirus, liigutuste kontroll ja koordinatsioon ning tunnetus. Treenitakse nii staadionil kui ka vees praktilistes oludes.
Teine Eesti esindaja Ants Mardiste tuli veteranide 18-jalase speyklassi kaugusheidetes finaalis neljandaks. Varasematel aastatel on forelliklassi, lõheklassi ja mõlemas spey-ala arvestuses tulnud meestest maailmameistriks Dmitri Borovkov ja meriforelliklassi kaugusheidetes Ranel Kõmmits.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare