19.4 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
UudisedHelgi Sussi ja Jüri Solman pälvisid Vabaduse Tammepärja aumärgi

Helgi Sussi ja Jüri Solman pälvisid Vabaduse Tammepärja aumärgi

Tänavu pälvis Vabaduse Tammepärja aumärgi kakskümmend viis inimest ning nende seas oli kaks raplamaalast – Helgi Sussi ja Jüri Solman. Aumärgid andis kätte justiits- ja digiminister Liisa-Ly Pakosta reedel, 30. augustil toimunud piduliku tseremoonia käigus.

Vabaduse Tammepärja aumärk antakse inimestele, kes on jäädvustanud Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise ajalugu seoses küüditamise, metsavendluse ja soomepoiste tegevusega.
Helgi Sussi ja Jüri Solman olid mõlemad reedel toimunud tseremoonial kohal. Tunnustuse kättesaamisel iseloomustati Helgi Sussit nii: “Helgi Sussi on aastate jooksul uurinud piirkonna ajalugu, kogunud inimeste mälestusi koolihariduse andmisest, metsavendlusest ja küüditamistest. On korraldanud isamaaliste sündmuste tähistamisi Kaereperes. Tänasel päeval tegeleb ta arhiivi korrastamisega ja on kaasatud piirkonna ajalugu käsitleva raamatu käsikirja koostamisse.”

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
vanaisa Villu
4. sept. 2024 12:56

Üllatus-üllatus, et Jüri selle tunnustuse sai. Kes esitas ja mille eest. Täitsa tavaline taat nagu minagi, mida isamaalist ta on ära teinud? Vabadusvõitleja, vastupanuliikuja? Võibolla oli isegi kom parteis?