9.9 C
Rapla
Teisipäev, 22 okt. 2024
SportKohila võistlussarja teist hooaega alustati discgolfiga

Kohila võistlussarja teist hooaega alustati discgolfiga

Artur Ojasalu, Kohila valla spordijuht

Pühapäeval, 22. septembril algas Kohilas Spordisõprade võistlussarja 2. hooaeg, mille etapid toimuvad Kohila vallas kord kuus järgmise aasta juunini.

Tegemist on võistkondliku formaadiga, kus saab kätt proovida väga erinevatel spordialadel. Võistkond esitab hooaja alguses kuni 10-liikmelise nimekirja, kus peab olema nii mehi kui ka naisi. Enne etappi valib võistkond nende seast välja väiksema esinduse, kellele mingi spordiala paremini sobib. Kuigi erinevatel võistluspäevadel võisteldakse nii üksik-, paaris- kui ka võistkondlikus formaadis, arvutatakse iga etapi lõpus kokku meeskonna koondpunktid, mille alusel pannakse kokku hooaja paremusjärjestus.

Spordialadena on 2024/2025. hooaja kavas discgolf, indiaca, lauatennis, male, pickleball, texas holdem pokker, suusatamine, cornhole, ööjooks, rattakross ja mitmevõistlus koos piduliku lõpetamisega. Teisele hooajale registreerus maksimaalne arv ehk 15 võistkonda, mille nimekirjades on kokku ligi 130 nime.

Sarja korraldamise eesmärk on pakkuda tavalisele spordihuvilisele läbi erinevate, k.a uudsete spordialade liikumisharrastusega tegelemise võimalust ning luua piirkonnas spordi kaudu uut kultuuri, mis toetab valla eri piirkonna inimeste omavahelist suhtlust.

Hooaja esimene etapp „Shroomwell discgolf“ toimus möödunud pühapäeval Kohila discgolfipargis. Võisteldi kettagolfi paarismängus. Kohal olid kõikide võistkondade esindused. Kokku tuli rajale 38 paari ehk 76 mängijat. Paari pidid moodustama mees ja naine. Kuigi kettagolf on meie maakonnas väga populaarne, on üsna harukordne, et rajale tuli korraga nii suur hulk naisi.

Siit koorub välja üks kaval nipp, kuidas inimesed liikuma saada. See on kambavaim! Tavaliselt käivad maakonna erinevate spordialade võistlustel kohal oma ala harrastajad, kes ennast sellel konkreetsel alal kindlalt tunnevad, aga spordisõprade sarjas tullakse välja kambavaimust. Üksteist nügitakse liikuma.

Esimese etapi parimad olid Mario Kuum ja Marii Veskimäe jalgpalliklubist Kohila Püsivus. Teisele kohale tulid võistkonna „Los Angeles 2028“ liikmed Artur Zuzjonok, Merlin Zuzjonok ning kolmandale kohale Aivar Päri ja Ragne Hindrimäe võistkonnast „Ühe valla vinskid“. Sportlik sügis Spordisõprade sarjas jätkub indiaca turniiriga oktoobrikuus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare