13.8 C
Rapla
Reede, 27 sept. 2024
UudisedKaitseliidu õppus "Põhjanael” jõudis lõpule

Kaitseliidu õppus “Põhjanael” jõudis lõpule

Möödunud pühapäeval, 22. septembril jõudis lõpule Kaitseliidu Põhja maakaitseringkonna õppus “Põhjanael”. Alates neljapäevast, 19. septembrist kuni pühapäevani oli Raplamaa teedel näha liikumas tavapärasest rohkem laigulisi masinaid, sest õppuse tegevused toimusid kõigis neljas Raplamaa vallas.
Suurem osa õppusest toimus siiski Tallinnas ja Harjumaal. “Võib öelda, et põhiline osa toimus Tallinnas ja Harjumaal, kuna neil aladel on rohkem kohalikke omavalitsusi ja kaitstavaid objekte. Küll aga oli täiendõppe maht, mida reservväelased pidid omandama, sarnane kõikjal,” rääkis Tallinna maleva teavitusspetsialist Silver Jaanson.
Teiste seas võtsid õppusest osa Kaitseliidu Rapla maleva Loone, Hiie ja Märjamaa vabatahtlikud koos neile määratud reservväelastest rühmade juhtkondadega. Silver Jaanson: “Raplamaal olid kaitseliitlased põhiliselt instruktorite rollis. Reservväelased panustasid paljude toetavate tegevustega nagu näiteks CIMIC (tsiviil-sõjaväeline koostöö – toim.), tagala, toitlustus ja palju muud.
Ussisõdalaste juhtkonna reservväelased Raplamaal õppisid tundma oma malevkonda. Saadi täiendavat väljaõpet ja õpiti tundma oma vastutusalas olevaid kaitstavaid objekte. Ühtlasi koostati nendele objektidele koostöös objekti omanike ja vastutavatega väekaitseplaanid. Õppus toimus koostöös kohalike omavalitsustega.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare