9.9 C
Rapla
Esmaspäev, 30 sept. 2024
UudisedKuusikul paigaldati peatee märk liiklusriskide ennetamiseks

Kuusikul paigaldati peatee märk liiklusriskide ennetamiseks

Vallavalitsus on teinud kaalutud otsuse Kuusikul asuva teeristi märkidega reguleerimiseks, et ennetada võimalikke riske.

18. septembril kirjutasime sellest, et augusti keskpaigas paigaldati Rapla valla Kuusiku alevikku Mõisaallee tee otsa eesõigusmärgid. Samal teelõigul on varem kehtinud parema käe reegel ning seetõttu ajas selline otsus kohalikke elanikke segadusse. Kuna tegemist on vallateega, pöördusime selgituse saamiseks vallavalitsusse, kuid tookord meil vastust saada ei õnnestunud.
Nüüd saime vastuse Rapla abivallavanemalt Rain Terraselt. „Vallavalitsuse üks ülesanne on munitsipaalteedel liikluskorralduse kehtestamine. Liikluskorralduse muudatused tulenevad vajadusest tagada liiklusohutus ja liiklusvoogude parem sujuvus. Täiendavalt kiiruspiirangute kehtestamine on seotud tee kasutajate ja selle iseloomuga. Näiteks madalam sõidukiirus on oluline eelkõige piirkondades, kus liikluskoormus on kõrge või kus tee ääres asuvad avalikult kasutatavad teenused. Madalamal sõidukiirusel on väiksem tõenäosus avariidele, nende raskusastmele ning see pakub täiendavalt kaitset jalakäijatele.
Rapla vallas on ristmikke, mis on liikluskorraldusvahenditega reguleerimata ja kus kehtib tee andmise kohustus juhi suhtes paremalt lähenevale või paremal asuvale sõidukijuhile, kui sõidukite liikumisteed lõikuvad. Reguleerimata ristmike puuduseks võib pidada sõidukijuhtide suuremast eksimisvõimalusest tingitud liiklusohtlikkust võrreldes liikluskorraldusvahenditega reguleeritud ristmikega, kus juhindutakse konkreetsetest ja ühtemoodi mõistetavatest liiklusmärkidest,” selgitas Terras.
„Mis puudutab antud teeristi Kuusikul, siis tõesti, mina tavainimesena ei näe vajadust seda ristmikku märkidega reguleerida. Nii nagu igasuguste teemadega, on eriarvamusi. Igati tervitatav on oma ettepanekute tegemine vallavalitsusele, kus kindlasti vastava valdkonna kompetentsi omavad inimesed seda tõsiselt kaaluvad,” lisas Rain Terras. Augustis, pärast liiklusmärkide paigaldamist tegi ta ka sotsiaalmeedias postituse, millest jäi mulje, et temagi on liikluskorralduse muudatuse pärast veidi mures.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare