7.2 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
SportVesiroosi terviserajal peeti tsüklokrossi võistlused

Vesiroosi terviserajal peeti tsüklokrossi võistlused

Laupäeval, 28. septembril toimus Rapla Vesiroosi kooli terviserajal BikeFanatics CX karikasari 2024 – HEPA Rapla CX, mis oli ühtlasi ka 5-etapilise karikasarja 2. etapp. Rapla CX on üks väheseid jalgrattavõistlusi Eestis, mis toimub linna territooriumil.

Raplamaa Rattaklubi KoMo eesmärk on tuua igal sügisel elanikele ja jalgrattaspordi harrastajatele koju kätte eelkõige Madalmaades, Prantsusmaal ja USA-s ning aina rohkem ka Eestis populaarsust koguv ülipõnev spordiala – jalgratta tsüklokross (CX, cyclocross). Võistlus on atraktiivne nii võistlejatele kui ka publikule. Rada sisaldab kiiremaid kattega lõike, liiva, pargi roheala, mäkketõuse, sildu ja kunstlikke takistusi ning on hästi jälgitav. Võistlus kuulub UCI (Rahvusvaheline Jalgrattaliit) ja EJL-i kalendrisse.
Võistluspäev algas kell 11, mil stardijoonele asusid kuni 10-aastased ratturid, kes pidid lihtsustatud rajal läbima kaks ringi ja kes saavutasid kõik esimese koha (aega ei võetud). Edasine päev, mis kulges vahelduvalt vihmas ja päikesepaistes, tõi starti juba vanemad võistlejad. Sõidud koosnesid mitmest lühikesest (2,6 km) ringist. Sõiduaeg varieerus kümnest minutist kuni ühe tunnini. Kokku oli kaheksa starti, milles osales 15 erinevas klassis 195 sportlast Eestist, Lätist ja Soomest.
Raplamaa Rattaklubi KoMo ratturite tulemused oma vanuseklassides: Priit Randpõld 2. koht (M Sen4+), Kaido Pesor 3. koht (M Sen4+), Roosmarii Pesor 5. koht (N16), Melinda Vain 6. koht (N14), Marko Vain 8. koht (MJ), Tormi Pesor 13. koht (M12) ja Hugo Väärsi 26. koht (M14).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare