4.4 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
SportRaplamaa ühendnaiskonna neiud mängisid ennast Eesti meistriks

Raplamaa ühendnaiskonna neiud mängisid ennast Eesti meistriks

Kohila Püsivuse ja Raplamaa Jalgpallikooli ühendnaiskond pidas Raplas ajaloolise kohtumise, tulles Eesti meistriks U16 eliitliigas.

Teisipäeval, 8. oktoobril mängis T-U16 (tüdrukute) Kohila Püsivus / Raplamaa JK ühendnaiskond oma viimase selle hooaja liigamängu, kui Rapla jalgpallihallis võõrustati Pärnu JK Vaprus võistkonda. „Mängu eel oli meil teadmine, et viik või võit tagavad meistritiitli ning kaotuse korral jääks liigavõitja veel lahtiseks, kuna osal võistkondadel jääb pidada veel 1-2 kohtumist,” ütles Kohila Jalgpallikooli juhatuse liige ja treener Kaido Mägi.

Mäng algas ühendnaiskonna jaoks ideaalselt, sest juba 25. sekundil oli täpne Marie Kala, kes viis koduvõistkonna juhtima. Edasi toimus kõik väga kiiresti, kui 12. ja 17. minuti vahel löödi kahe võistkonna peale kokku koguni 5 väravat. Kohila Püsivuse poolelt sai teise tabamuse kirja Marie Kala ning veel olid täpsed Maribel Laidmets ning Merlin Toirk. Esimese poolaja lõpu eel sai oma kolmanda värava kirja Marie ning poolajapausile mindi turvalises eduseisus 5:2.
Kohila Püsivuse neiud olid vastase värava all pidevalt väga ohtlikud. Lisaks esimesel poolajal löödud viiele väravale, jäi tegelikult neil veel kolm kindlat võimalust realiseerimata.
Teine poolaeg algas veelgi läbimõeldumalt. „Teine poolaeg oli meie poolelt juba rohkem kaitsele orienteeritud ning vastane sai rohkem palli vallata ning oma rünnakuid üles ehitada. Vastaseid saatis ka korraks edu, kui nad 62. mänguminutil suutsid kaotusseisu vähendada ühe tabamuse abil kaheväravaliseks, kuid sellele oli meil kohe omaltpoolt vastukäik olemas Maribel Laidmetsa tabamuse näol,” kirjeldas Kaido Mägi mängu käiku.
Mängu viimane värav läks küll ühendnaiskonna väravavõrku, kuid lõpuvile järel oli tablool võiduskoor 6:4 ning tüdrukud said emotsioonid valla päästa ja Eesti noortemeistrivõistluste U16 eliitliiga võidu üle siirast rõõmu välja näidata. Kaido Mägi sõnul väärib erilist tunnustust see, et mängule elas kaasa koguni 111 pealtvaatajat, mis on noortemeistrivõistluste puhul vägev saavutus. Ta tänas ka ühendnaiskonna fänniarmeed, kes elas mängule kirglikult kaasa ja andis mängijatele vägevat tuge.
Hooaja kokkuvõttes saavutasid ühendnaiskonna neiud 20 mängust 17 võitu. Kaks mängu jäid viiki ning vastu tuli võtta vaid üks kaotus. Värsked Eesti meistrid on: Lisandra Roos, Miina Allert, Geiri Post, Kreteliis Kiolein, Kaisa Eifel, Sädeli Luik, Adele Müür, Deisy Abel, Liisa Reinumäe, Eliset Reinumäe, Elisabeth Voojärv, Marie Kala, Karola Org, Maribel Laidmets, Merlin Toirk, Sophia Kranach, Gete Lumiste, Lene Terese Künnapu, Lisanne Tammaru, Neleliis Kobar, Iti Eriina Kolk, Loviise Triik. Treenerid on Marii Veskimäe, Kati Reispass, Kadri Aedmäe, Mario Kuum ja Kaido Mägi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare