6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
ArtikkelNoored rahvamuusikud Juurus

Noored rahvamuusikud Juurus

Kes Juuru rahvamajast tihedamalt mööda juhtub minema, see on kuulnud küll, et tihtilugu kostab sellest majast just rahvalikku muusikat. Küll käredaid karmoška-, küll malbeid kandlehelisid.

Nii juhtus ka 6. oktoobril, kui Juuru rahvamajja olid kokku kutsutud noored rahvamuusikud. Tuldi Juurust, Raplast, Märjamaalt, Vigalast, Kiilist, Nõmmelt ja Arukülast.
Tegu on juba kolmandat korda toimuva Rapla- ja Harjumaa noorte muusikute kokkumängupäevaga. Noorte muusikute kokkukutsumise ja neile mänguvõimaluse andmise oli oma õlule võtnud Juuru rahvamaja juhataja Terje Kaur.
Päev möödus lustlikes ja õpetlikes töötubades koos pilli mängides ja uusi lugusid harjutades.
Suure osa sellest moodustaski orkestriseade tegemine ja õppimine Johan Kristjan Aimla käe all. Oldi üksteisele inspiratsiooniks, juhendati ja õpiti üksteiselt. Noortega olid kaasa tulnud ka nende pilliõpetajad, kes samal ajal Helle Suurlahe käe all samuti uusi ja toredaid lugusid õppisid.
Õhtusel avalikul kontserdil saime kõiki neid päeva jooksul loodud ja õpitud palasid kuulda ja lavale astusid noored ka juba kodus selgeks õpitud paladega. Ja lavale soovijaid oli palju.
Rahvamuusikahuvilisele publikule ja vanematele anti meeleolukas ja vahva kontsert, mis siia sügise algusesse mõnusat inspiratsiooni toob.
Päeva olulisust noorele rahvamuusikule näitab ühe Kiili poisi lugu, kes koosmängupäevale järgnevas pillitunnis teatas õpetajale, et tema tahab veel seda Ievani polkat mängida, mida koos mängiti, et saaks ikka hästi selgeks. Üllatunud õpetaja pidi plaanitud laulupeo lugude harjutamise järgmisse tundi lükkama.
Noored jäävad ootama juba järgmist koosmängu päeva, mis tuleb järgmise aasta oktoobris.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare