6.1 C
Rapla
Laupäev, 19 okt. 2024
UudisedIn memoriam. Rene Tobbi (22. IX 1956 – 15. X 2024)

In memoriam. Rene Tobbi (22. IX 1956 – 15. X 2024)

Meie hulgast on lahkunud igaviku teele hea kolleeg, hoolitsev pereisa ja tunnustatud kaubandustöötaja Rene Tobbi.
Rene Tobbi sündis Tallinnas. Tema haridustee algas 1963. aastal Tallinna II Internaatkoolis (hilisem Tallinna Spordiinternaatkool, praegune Audentese Spordigümnaasium), jätkus Riisipere koolis ja seejärel lõpetas ta Tallinna 20. Keskkooli (praegune Tallinna Ühisgümnaasium).
Rene Tobbi töömehe teekond algas 1973. aastal tehases Ilmarine elektriku-monteerijana. Vahepeal käis ta sõjaväes, seejärel tuli sõbra kutsel 1979. a Märjamaale. Märjamaale rajaski Rene oma kodu ning lõi pere. Ta oli abielus ja on tugevateks meesteks kasvatanud kolm poega.
Rene Tobbi töötas mitmes ametis, algul Märjamaa sovhoosis ja hiljem Märjamaa EPT-s.
1980. aastad kujunesid tema elus väga aktiivseteks ja sündmusterohketeks. Ta lõi Eestis ühe esimestest noorte spetsialistide klubidest, mis oluliselt elavdas Märjamaa kultuurielu. Neid toredaid ja lõbusaid Spetsklubi tegemisi teavad ja mäletavad paljud märjamaalased.
1988. a asus Rene Tobbi tööle Märjamaa sovhoosi ametiühingukomitee esimehena. Algas ärkamisaeg ja ettevõtliku organisaatorina asutas ta Koopa kooperatiivi. Märjamaal omal ajal palju kuulsust kogunud Koopa baar ja kauplus tekitab veel praegugi nostalgiat.
Praegu 110 aasta vanust Märjamaa Tarbijate Ühistut valiti Rene Tobbi juhtima 1991. aastal. See oli majanduslikult väga keeruline aeg, muutustega kohanemine ja neist tulenevate erinevate ümberkorralduste tegemine nõudis pealehakkamist, palju julgust ja organisatoorseid võimeid.
Rene Tobbi käe all on Märjamaale ehitatud Meelespea kauplus, Edu ja Rangu kaubamaja, Märjamaa sissesõidule ehitati kaasaegne bussijaama hoone, mis aitas likvideerida ajale jalgu jäänud vana amortiseerunud hoone. Majandusliku olukorra muutumise tõttu oli seal edaspidi teine tegevus.
Lisaks Märjamaale töötas Rene Tobbi aastatel 1999–2015 ka Pärnu Majandusühistus juhatuse esimehena, aidates seal ettevõtte raskest majanduslikust olukorrast välja tuua. Tunnustatud asjatundjana on ta põhitöö kõrvalt kuulunud Eesti Tarbijate Keskühistu revisjonikomisjoni. Ta on olnud ka Märjamaa alevivolikogu liige ja Märjamaa vallavolikogu kolme koosseisu liige.
Rene Tobbit iseloomustab julgus jääda alati iseendaks, ettevõtlikkus, ausus, abivalmidus ja hoolivus oma lähedaste ja sõprade suhtes.
Tema üks meelisharrastus on olnud tegelemine filmindusega. Koos toreda meeskonnaga on ta operaatorina teinud mitmeid amatöörfilme, millest paljud on ka auhindadega pärjatud. Ta on salvestanud palju videofilme Märjamaa sündmustest, mis tulevikus võivad koduloouurijatele huvi pakkuda. Kindlasti on ta üks videofilmide ajastu tutvustaja Märjamaal.
Spordi vastu oli tal sügav lugupidamine juba noorukieast. Jooksurajal oli ta välejalg ja lauatennises terav käsi. Diplomeid ja medaleid on muljetavaldavalt palju.
Teisipäeval, 15. oktoobril 2024 tuli kurb teade, et Rene Tobbi on meie hulgast lahkunud. Tema mälestustseremoonia ja ärasaatmine toimus laupäeval, 19. oktoobril Tallinnas.
Jääme Rene Tobbit mäletama kui head kolleegi, mõttekaaslast, juhti ja sõpra.
Mälestus Sinust jääb me hinges elama.

Töökaaslaste nimel
Märjamaa Tarbijate Ühistu nõukogu

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare