17.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
UudisedRaplamaal on üle tuhande töötu

Raplamaal on üle tuhande töötu

Koroonaviiruse puhang on toonud kaasa töötuse kasvu. „Tavaolukorras on töötuse tõus ja langus seotud hooajaga – suveks väheneb ja sügisel kasvab, aga sel aastal algas kasv kohe, kui kehtestati eriolukord,” selgitab Eesti Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere.

Ta toob välja, et käesoleva aasta märtsikuus oli Raplamaa osakonnas arvel 777 töötut, ent juuli alguseks oli töötuid juba 1070. Töötute arv kasvas eriolukorra ajal 37,4%. Õnneks tõid suvised hooajatööd Pere sõnul pisut leevendust ning mingiks perioodiks saadi töötute arv alla tuhande. Septembrikuu lõpuks oli aga taas arvel üle tuhande inimese. Raplamaa osakonnas oli 28. septembri seisuga arvel 1025 töötut, kuid maakonna töötute arv on Pere sõnul siiski suurem, kuivõrd umbes 100 inimest on arvel teistes osakondades. „Märtsi alguses oli Raplamaa töötuse protsent 5,3, praegu on see 7,1. Eesti keskmine on 7,6%,” ütleb Pere.

Töötukassa andmetel on Raplamaal enim töötuid lihttööliste hulgas, nemad moodustavad töötutest 19,6%, teenindus- ja müügitöötajaid on 18%. Hetkel on töötukassa portaalis üleval 86 Raplamaa töökohta. Otsitakse eri valdkondade inimesi, nii töötajaid, ehitajaid, teenindajaid, hooldustöötajaid kui ka teisi.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
30. sept. 2020 18:09

Maal elamise päev tõi esile särasilmsete maainimeste ühistegemised