6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
UudisedHooldekodudes on esimese vaktsiinidoosi saanud suurem osa personalist

Hooldekodudes on esimese vaktsiinidoosi saanud suurem osa personalist

Suurem osa hooldekodude töötajatest on Raplamaal vaktsineeritud, kuid on hooldekodusid, kus vaktsineeritud töötajate arv ei ole veel kuigi suur.

Haigekassa andmetel on Rapla maakonna hooldekodude personalist koroona vastu vaktsineeritud 1. doosiga 70% ehk 167 töötajast 117. „Töötajate arv pärineb sotsiaalkindlustusametilt ja vaktsineeritud töötajate arv pärineb hooldekodude enda teavitatud vaktsineeritute arvust,” selgitab haigekassa avalike suhete ja tervise edenduse osakonna juhataja Evelin Trink. 

Järvakandi hooldekodus oli veel hiljaaegu koroonaviirusega nakatunud üks töötaja. Terviseamet kinnitas, et lähikontaktsed saadeti isolatsiooni ja nakkus edasi ei levinud. Hooldekodus on hetkel 20 klienti, kellest 18 on vaktsineeritud kahe doosiga. Töötajaid on hooldekodus kokku 13, kellest kaks on tänaseks kahe doosiga ja kaks ühe doosiga vaktsineeritud. Seega töötajatest on vaktsineeritud kõigest ligi kolmandik.

Järvakandi ja Kehtna hooldekodu kuuluvad Balti Sotsiaalteenused OÜ-le. Ettevõtte juhatuse liikme Rein Järviku sõnul on kolm töötajat veel avaldanud soovi ning ootavad oma vaktsiinisüsti. Järvik kinnitab, et praeguses olukorras ta toetab töötajate vaktsineerimise otsust, kuid hooldekodu töötajatele vaktsineerimise kohustuslikuks muutmise suhtes jääb Järvik ettevaatlikuks: „Kohustus on kahe teraga mõõk. Ei ole väga laialt praegugi töötajaid võtta, see võib veel suurema defitsiidi tekitada.”

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo on välja öelnud, et hooldekodu töötajatele võiks tulevikus muutuda vaktsineerimine kohustuslikuks. "Keset kriisi on muutusi üsna keeruline ellu kutsuda, aga kindlasti, kui oleme selle kriisi jõudnud lahendada, tuleb vaadata otsa ka seadusandlusele ja need reeglid, mille alusel antakse tegevusluba, või ka pädevused, millal inimene tohib töötada vahetult klientidega, peavad muutuma. Sellise ohtliku nakkushaiguse puhul peab vaktsineerimine saama kohustuslikuks töötajatele," rääkis ta ERR-i saates „Esimene stuudio”.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare