11.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
SportPronks! Avis Utilitas Rapla alistas Rakvere ka kolmandat korda

Pronks! Avis Utilitas Rapla alistas Rakvere ka kolmandat korda

Taas sai kinnitust, et kaotusseisu jäädes suudab Avis Utilitas Rapla jõuvarud kokku koguda. Veel neljapäeva, 13. mai pärastlõunal oldi Paf korvpalli meistriliiga pronksiseerias mängudega 1:2 kaotusseisus Rakvere Tarva vastu. Siis võideti neid kaks õhtut järjest ning kaela saadigi pronksmedalid.

Nagu arvata võis, kujunesid mõlemad kohtumised tõeliseks närvidemänguks. Neljapäeva õhtul võitis Rapla 74:71 ja reedel 84:81. Poolfinaalseerias Pärnu vastu kaotas Rapla kõik mängud seitsme punktiga, aga pronksiseeria lõpus kujunes maagiliseks vaheks kolm punkti.

Intriigi, kirge ja põnevust jagus nii neljapäevasesse kui ka reedesesse mängu. Kahjuks pidid fännid jälgima seda kõike kodus televiisori ees. Teine võimalus oli koguneda Rapla keskväljakul ning vaadata mängu koos suurelt ekraanilt. Paljud seda võimalust kasutasidki, sest tribüünidele veel pealtvaatajaid ei lubata.

Pronksiseeria kulges kummalises rütmis ka selles mõttes, et enne reedest mängu oli iga kord võitnud võõrsil mänginud võistkond. Nii oli Rakvere kogunud kaks võitu Raplas ja Rapla saanud kaks võitu Rakveres. Kui mõelda korraks neljapäevasele mängule, kujunesid seal eriti ärevaks neljanda veerandaja viimased sekundid. Kui mängu lõpuni jäi 11 sekundit, oli seis 71:71 ning Rapla ründamas. Täiesti süütus olukorras tegi Saimon Sutt tagasimängu ning pall läks Tarvale.

Rapla peatreener Toomas Annuk võttis minutilise mõttepausi. Sellele järgnenud väljakuperemeeste rünnak õnneks vilja ei kandnud, sest Rapla tegi kaitses tugevat survet. Saimon Sutile tehti viskel viga ning ta sai oma varasema eksimuse heastada vabaviskejoonel, tabades mõlemad visked. Kaks sekundit enne lõppu realiseeris ühe vabaviske veel Roberts Freimanis ning mäng oligi võidetud 74:71.

Reedel toimunud mängus alustas Rapla neljandat veerandaega eduseisus 67:49. Siis tuli viimased kümme minutit vastu pidada. Rakvere aga näitas tahtejõudu. Kõigepealt vähenes vahe 12 punkti peale seisul 72:60. Rapla suutis lõpuminutitel seda eduseisu kaitsta, kuigi see kujunes väga raskeks. Kohati lubati Tarval sooritada viskeid vabadelt positsioonidelt ja tegelikult jõudsid nad lõpuks ka väga lähedale. Viimased 30 sekundit kujunesid eriti närviliseks, kuid Rapla võitu need ei vääranud. Võidunumbrid olid 84:81.

Mängujärgses intervjuus ütles Sven Kaldre Inspira telekanali otse-eetris, et Rapla ja Rakvere olid võrdsed meeskonnad ning väärisid teineteist. “Võin isiklikult öelda, et viimased kümme minutit panin aurude pealt. Kõik olid meil tublid. Ühte asja tahan veel öelda. Rapla fännid on segased ja ma ütlen neile suur-suur aitäh selle eest,” rääkis Kaldre.

Rapla korvpallimeeskonna jaoks oli tegemist Eesti meistrivõistluste viienda medaliga. Pronksmedalid on teenitud 2015., 2016., 2018. ja nüüd 2021. aasta kevadel. Senine ainuke hõbemedal tuli 2017. aastal.

***

Pärast edukat pronksiseeriat vastas küsimustele Avis Utilitas Rapla peatreener Toomas Annuk.

Kolmanda koha seeria on võidetud, pronksmedalid kaelas, kas võib öelda, et teie süda on nüüd rahul?

Süda on rahul ikka. Põhjust nuriseda ei ole. Raske ja pingeline aeg lõppes õnnelikult.

Kui palju tundis meeskond puudust Brandon Childressi panusest?

Seda on tagantjärele keeruline öelda. Paha tagasilöök oli see meie jaoks igal juhul. Olgem ausad, ka Pärnu vastu ei saanud ta vigastuse tõttu anda endast sada protsenti. Mõnus tunne see igal juhul ei olnud, kui ta pidi eemale jääma. Teadsime, et Rakveret peetakse meie vastu favoriidiks ning seega vabandusi me otsida ei tahtnud. Hea on tõdeda, et Tom Kaldre ja Gregor Ilves vedasid tagamängijatena välja.

Kas see oligi planeeritud, et Gregor Ilves naaseb meeskonna juurde Rakvere seeriaks või oli see tingitud Childressi vigastusest?

See ei olnud kuidagi Childressiga seotud. Meie jaoks oli see lihtsalt hea kokkusattumus, et Ilvesel oli just sel ajal kaitseväest puhkus. Teadsime, et kolmes esimeses mängus Rakvere vastu saab ta kindlasti kaasa teha. Pärast seda ei olnud midagi kindlat, aga õnneks jõudsime Ilvese rühmaülemaga kokkuleppele. Suur tänu kaitseväele selle eest. Kahes viimases mängus ei saanud ta meiega mängueelset ettevalmistust kaasa teha. Neljapäeval tuli ta otse väeosast Rakverre ja läks pärast mängu tagasi. Reedel tuli ta Raplasse samamoodi otse väeosast.

Sel kevadel on Avis Utilitas Rapla pidanud kolmel korral mängima kahel päeval järjest. Kuidas meeskond sellega toime tuli?

Füüsiliselt oli muidugi raske. 24 tundi pärast mängu pidi jälle lahinguks valmis olema. Vaimselt see tegelikult raske ei olegi. Siis ei pea jääma oma mõtetes pikalt praadima. Normaalne rütm tekkis sisse tegelikult ja polnud hullu midagi. Lõpus mängisime muidugi ainult aurude peal.

Pronksiseeria neljanda mängu viimased sekundid kujunesid pingeliseks. 11 sekundit enne lõppu oli seis viigis ja Saimon Sutt tegi süütus olukorras tagasimängu ja teie võtsite minutilise mõtlemisaja. Kui ärevad hetked need teie jaoks olid?

Sel hetkel nii seda ei tajunud. Algul ei pannud tähelegi, mis Sutil juhtus. Pärast video pealt alles nägin, kui kurb-naljakas see olukord oli. Pärast time-out’i pidime mängima agressiivselt, et sundida vastaseid eksima. See läks täide.

Ka viimase mängu neljas veerandaeg kujunes närviliseks. Kahekümnepunktiline edu sulas lõpuks kolme punkti peale. Rakvere võitis neljanda veerandaja 32:17. Kas kartsite, et edu võib täiesti kokku sulada?

Sellist hirmu küll ei olnud. Seal läksid käiku mitmed tegurid. Lõpus oli noortel surve peal, sest kogenumad mängijad olid viie veaga väljas. Pean siin silmas just Roberts Freimanist. Tema oleks väljakul abiks olnud. Seda ma siis enam küll ei uskunud, et Rakvere selle mängu ära võtab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare