-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedKehtna valla hooldekodud vaevlevad rahalistes raskustes

Kehtna valla hooldekodud vaevlevad rahalistes raskustes

Ranged koroonaviiruse levikust tingitud nõuded, töötajate ületunnid ja vabad voodikohad on tekitanud Kehtnas hoolekandeteenuseid pakkuvale Balti Sotsiaalteenused OÜ-le majanduslikke raskusi.

„Rahalist tuge me ei ole saanud,” ütleb Balti Sotsiaalteenused OÜ juhatuse liige Rein Järvik. „Saime toetuseks ühekordseid nõusid toitlustamise jaoks ja terviseametilt isikukaitsevahendeid,” lisab ta. Ettevõte taotles ka töötajate töötasude tarvis toetust nii eelmisel kui ka sel aastal, kuid seda ei saanud.

„Nõuete järgi peab olema vähemalt kuu varu isikukaitsevahendeid. Tavaliselt me nii palju ei varu,” ütleb Järvik. Samuti tuli raskematel koroonaviiruse leviku aegadel töötajatel teha lisatunde, kuid samal ajal on tekkinud Kalbu hooldekodusse vabu kohti. See kõik tingis selle, et aasta alguses tõsteti Kehtna hooldekodudes kohatasu keskmiselt 6%. Järviku sõnul on ettevõtte majanduslik seis selline, et hetkel on maksmata ka mõned arved.

Abi küsiti ka vallavalitsuselt, kuid vallavalitsus keeldus. Kehtna vallavalitsuse 15. juuni istungi protokollist võib lugeda, et abivallavanem Katrin Velleste edastas vallavalitsusele info Balti Sotsiaalteenused OÜ-le raha eraldamisest. „Äriettevõttele ei ole võimalik rahalist toetust eraldada. Selleks puudub õiguslik alus,” on keeldumist põhjendatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare