11.6 C
Rapla
Pühapäev, 5 mai 2024
SportLluis Riera toob Rapla korvpalli Hispaania hõngu

Lluis Riera toob Rapla korvpalli Hispaania hõngu

Rapla korvpallikool teatas eelmisel nädalal, et esindusmeeskonna peatreeneriks saab uuel hooajal hispaanlane Lluis Riera (42). Kunagi varem ei ole Rapla korvpallimeeskonnal olnud välismaalasest peatreenerit.

Senine peatreener Toomas Annuk jätkab abitreenerina. Korvpallikooli vedaja Jaak Karp ütles, et välismaalasest peatreeneri toomine meeskonna etteotsa oli kindel eesmärk. Tegemist on Rapla meeskonna jaoks ambitsioonika käiguga. Riera on klubi ajaloos neljas peatreener Indrek Ruudu, Aivar Kuusmaa ja Toomas Annuki järel. Samas ei ole ükski varasem treener töötanud nii kõrgel tasemel kui Riera. Erinevate klubide juures on ta viimase üheksa aasta jooksul töötanud abitreenerina näiteks Hispaania kõrgliigas, VTB-liigas ja Euroliigas.

Klubidest on ta töötanud Peterburi Zenitis, Baskonia Vitorias ja Club Joventut Badalonas. Igaühes neist on tal olnud erinevad ülesanded. Need on näiteks spetsialiseerumine eri aastatel kaitsemängu- või rünnakutreeneri kohustustele, mängu analüüsile, igapäevatreeningutele ja ka klubide noortesüsteemide juhtimisele.

Jaak Karp ütles, et tal ei ole ühtegi etteheidet senisele peatreenerile Toomas Annukile, kuid ta tundis vajadust uue sammu järele. “Ma olin väga rahul tööga, mida Toomas Annuk peatreenerina tegi, aga ma tundsin pärast hooaega tugevat vajadust sammu järele, mis ei viiks uuest hooajast edasi vaid meeskonda, vaid kogu Rapla organisatsiooni. Soovisin tuua uue peatreeneri just nimelt välismaalt, et vahetult kogeda, mida mujal teistmoodi, uutmoodi või paremini tehakse.

Tunnistan, et ma ei oleks uskunud, et Rapla peatreeneriks võiks saada lausa Euroliiga kogemusega juhendaja, see kostab isegi natuke ulmeliselt, aga see ei ole Lluis Riera ainus tugevus. Minu jaoks oli huvitav, et tal on omandatud kraad nii psühholoogias kui ka matemaatikas. Tema kolleegi, Peterburi Zeniti abitreeneri Jose Samaniego sõnul loovad need kombinatsiooni, kus ta on tugev analüütik, aga samas leiab väga hea kontakti ka mängijatega,” rääkis Karp. Milline saab täpsemalt olema Annuki roll ja tema ülesanded, otsustab juba peatreener.

Lisaks pikaajalisele kogemusele Hispaania tippliigas ACB on Rieral kogemus ka Badalona Joventut’i noortevõistkondade peatreeneri ja koordinaatorina. Juba on kokku lepitud ka see, et Eestisse jõudes jagab Riera oma kogemust ka Rapla korvpallikooli noortetreeneritega.

“Õppida on kindlasti kõigil meie klubi inimestel, kaasa arvatud minul. Lisaks ma usun, et sellise kaliibriga treeneri käe all treenimine ja mängimine võiks olla väga huvitav väljakutse Eesti mängijatele. Saab ju öelda, et Euroliiga treeneri teadmisi on võimalik omandada ilma Euroliigas mängimata, seda saab teha hoopis Avis Utilitas Raplas,” rääkis Jaak Karp.

See käik lisab meeskonnale kindlasti nii rahvusvahelist taset kui ka Hispaania hõngu. Küll aga ei plaani klubi kasutusele võtta hispaania keelt. Karp tõi välja, et kuigi Toomas Annuk on korduvalt Hispaanias käinud ja oskab natuke ka sealset keelt, jätkuvad treeningud ikkagi inglise keeles. Nii on see olnud viimastel aastatel. Klubi avaldas, et nad loodavad meeskonna komplekteerimise viia lõpule augusti keskpaigaks, et hakata siis valmistuma uueks hooajaks. Praeguste plaanide kohaselt on Lluis Riera esimeseks tööpäevaks esmaspäev, 16. august.

Eesoleval hooajal mängib Rapla meeskond Eesti karikasarjas ja Eesti-Läti korvpalliliigas. Ühtlasi käis korvpallikool eelmisel nädalal välja teate, et plaanitakse liituda uue loodava Põhja-Euroopa korvpalliliigaga. Uue peatreeneri kõrval oleks ka see Rapla korvpallile suur samm edasi. Jaak Karp lisas siiski, et Põhja-Euroopa korvpalliliigaga liitumine ei ole praeguse seisuga kindel, sest võistluste organiseerimine ei ole veel sealmaal, kus ta olla võiks. “Põhja-Euroopa liigas mängimist praegu veel kindlalt öelda ei saa. Küll aga mängime Eesti karikavõistlustel ja Eesti-Läti korvpalliliigas,” rääkis ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare