17.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
SportHullumeelne viimane minut tõi Avis Utilitas Raplale võidu Rakvere Tarvase üle

Hullumeelne viimane minut tõi Avis Utilitas Raplale võidu Rakvere Tarvase üle

Avis Utilitas Rapla teenis hooaja seitsmenda võidu, kui reede, 21. jaanuari õhtul alistati võõrsil Rakvere Tarvas. Suure osa kohtumisest hoidis ohje enda käes kodumeeskond Rakvere, kes lubas Raplal haarata eduseisu vaid episoodiliselt. Küll aga kuulus Raplale kohtumise viimane minut, kui Jaron Martin viskas seitse punkti ning tõi 91:88 võidu Raplale.

Algviisikud:
Rakvere Tarvas: Toms Kedis, Arvan-Johannes Lippasaar, Aleksa Nikolic, Tormi Niits, Igor Josipovic
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Martin Paasoja, Arnolds Helmanis, Sven Kaldre

Kohtumine algas resultatiivselt ning Tarvase domineerimisel. Raplal oli raske leida vasturohtu kodumeeskonna kiiretele rünnakutele. Esimese veerandaja võitis Tarvas veenvalt 29:18. Teisel veerandajal tuli Rapla peale agressiivsema kaitsega ning Rakvere jäi sellega hätta. Vahe hakkas visalt ent järjepidevalt vähenema. Viigini jõuti seisul 31:31. Esimest korda läks Rapla juhtima seisul 34:33, kuid see ei kestnud kaua. Rakvere taastas eduseisu juba järgmisel rünnakul ning hoidis seda poolaja lõpuni. Vaheajale mindi Tarvase minimaalses eduseisus 45:44. Sealjuures tabas Rapla ääremängija Arnolds Helmanis viimasel sekundil kaugviske. Esimese poolaja resultatiivseim mängija oli Tarvase mängujuht Aleksa Nikolic, kes viskas 11 punkti.

Teise poolaja alguses ei tahtnud Rakvere kuidagi Raplat endale lähedale lubada. Eduseisu kasvatati ja hoiti. Jätkuvalt vedas kodumeeskonna poolelt mängu Nikolic, kes sai esimese mängijana täis kakskümmend punkti. Alles kolmanda veerandaja lõpuminutitel hakkas vahe taas vähenema ning Rapla jõudis võõrustajatele lähemale. Loetud sekundid enne lõpusireeni tegi olulise vaheltlõike Tom Kaldre ning viigistas seejärel seisu 67:67. Selle skoori pealt mindigi vastu neljandale veerandajale.

Viimane veerandaeg algas närviliselt ning kulges punkt-punkti mängus. Suurt eduseisu ei suutnud kumbki meeskond sisse teha, kuid kahe kuni nelja punktiga olid kordamööda mõlemad peal. Viimane minut kujunes erakordselt põnevaks. Kangelaseks tõusis mängujuht Jaron Martin, kelle enesekindel hoiak ning korvid hoidsid Raplat vee peal. Viimasel minutil tabas ta ühe kolmepunktiviske, ühe kahepunktiviske ja kaks vabaviset ehk tõi kokku seitse punkti. Rakvere poolelt tegi skoori Renato Lindmets, kuid võiduks sellest ei piisanud. Avis Utilitas Rapla võitis rohkeskoorilise mängu 91:88.

Rapla resultatiivseimad mängijad olid Demajeo Wiggins ja Ricards Vanags, kes mõlemad viskasid 17 punkti. Arnolds Helmanis toetas meeskonda 15 punktiga. Sealjuures võttis ta ka kümme lauapalli. Tarvase resultatiivseim oli Aleksa Nikolic 27 punktiga.

Raplale oli see Paf Eesti-Läti korvpalliliigas seitsmes võit. Samuti on tabelis kirjas ka seitse kaotust. Neljateistkümne meeskonna konkurentsis annab see seitsmenda koha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare