13.8 C
Rapla
Laupäev, 7 sept. 2024
SportKadi Võimlejatele MM-ilt hõbemedal

Kadi Võimlejatele MM-ilt hõbemedal

Poolas WADF (World Artistic Dance Federation) artistliku tantsu maailmameistrivõistlustel Eestit esindanud Kadi Võimlejad saabusid koju rõõmuhõisete ning kaela riputatud hõbemedalitega.
14.-16. oktoobrini toimunud maailmameistrivõistlused olid Kadi Võimlejate rühmale Aladin esmakordne välisriigis esinemine. Vanuseklassilt on tegemist 11-13-aastaste noortega. Kuna kogemus oli esmakordne, oli treener Kadi Saksa sõnul ärevus noortel suur ning seda lisas veel asjaolu, et teel Poola tahtis bussile hoogu juurde anda põder, kes sarvepidi bussipeeglisse jooksis. Närvikõdi lisas ka täiesti uus võistluskava „What a wonderful world“, mille autorid on Kertu Raja ja Kadi Saks.
Treeneri sõnul oli hõbemedal kogu meeskonnale väga tore üllatus, eriti arvestades asjaolu, et lapsed olid sõitnud 14 tundi bussis ning olid kohale jõudes väsinud ja unised. „Aga läksime platsile ja tegelikult suutsid nad ennast nii hästi uues olukorras kokku võtta. Teine koht on super tulemus.“ Kadi Võimlejaid edestas Poola tantsugrupp ning ka kolmanda koha saavutasid kohalikud. Meie võimlejate tugevuseks peab Saks ühtehoidmist. „Nad suutsid enne platsile minekut ennast hästi kokku võtta ja toetada üksteist.“
Sel aastal oli maailmameistrivõistlustel esmakordselt toodud osa kategooriaid kalendris ettepoole ning korraldatud eraldi võistlusena Poolas. Saks tõdes naljaga pooleks, et need oleks olnud pigem nagu Poola meistrivõistlused, sest kohalikke oli võrreldes teiste riikidega oluliselt rohkem.
„Minule tundus, et Poola hümn sai küll pähe õpitud, sest neid oli tõesti väga palju. Kuidagi liiga palju isegi,“ nentis ta ning lisas, et tegelikult olid siiski kohal ka Leedu, Saksamaa, Prantsusmaa ja Taani võistlejad, kokku üle 2000 tantsija erinevates kategooriates.
Saks arvas, et kuna tavaliselt toimub võistlus novembri lõpus või detsembri alguses, ei olnud paljudel tantsugruppidel ehk kavad veel valmis, et oktoobris võistlema tulla.
Kadi Võimlejatel tuli kolmepäevasel võistlusel esineda ühel korral, soolodel rohkem. Teistel päevadel õnnestus noortel nautida melu, mis võistlusega kaasneb, kuid mida Eestis ei näe.
„Väga kihvtid tantsuetendused olid Poolas, see oli kindlasti neile suur elamus,“ rääkis Saks. Märkimist väärib tema sõnul kindlasti vastuvõtt Eestis. „Lapsevanemad olid suure üllatuse teinud ja tulid meile vastu suure aplausi ja vulkaaniküünaldega. See on väga toetav ja soe.“
Möödunud nädalavahetusel osalesid Kadi Võimlejad Spotlight Challenge’il ja Eesti aasta tantsu auhindadele. Challenge’il olid meie kaks tüdrukut Lyrical impros 71 osaleja seas väga tublid. Eliise Leier jõudis välja 8 hulka ja Kristiine-Marii Tuuga 16 parema sekka. Contemporary perfomance kategoorias saavutas Kristiine-Marii Tuuga väga tubli 5. koha. Tüdrukute nädalavahetus läks hästi.
Järgmine võistlus on juba 25.-27. novembril Leedus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare