11.6 C
Rapla
Pühapäev, 5 mai 2024
UudisedRaplamaalased, kes kandideerivad Riigikokku

Raplamaalased, kes kandideerivad Riigikokku

Teisipäeval registreeris vabariigi valimiskomisjon kandidaadid kevadel toimuvateks Riigikogu valimisteks ja loosis valimisnimekirjade järjekorra. Suurimas valimisringkonnas, Harju- ja Raplamaal jagatakse välja 16 Riigikogu mandaati ja nendele kandideerib ka vähemalt 16 Raplamaal elavat, töötavat või siit pärit inimest. Nende hulgas on mitmed kohaliku omavalitsuse volikogu liikmed.

Esmakordselt on oma nimekirjaga väljas Parempoolsed, kelle hulgas kandideerib Riigikokku ka endine Rapla vallavanem, praegune volikogu liige ja Rapla Vallakodanike Liidu juht Alar Mutli. Isamaa nimekirjas on praegune Riigikogu liige ja Kohila vallavolikogu esimees Heiki Hepner ning Märjamaa abivallavanem Villu Karu. Märjamaa vallavalitsuse arendusosakonna juhataja Ott Valdma kandideerib aga Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas. Sotside seas kandideerib veel Raplast pärit Eve Kislov.

Enim raplamaalasi kandideerib EKRE nimekirjas: Riigikogu liige, erakonna juhatusse kuuluv Rene Kokk, EKRE ringkondade koordinaator ja Märjamaa volikogu liige Rudolf Jeeser, Kehtna volikogu liige ja Järvakandi ettevõtja Mait Järvik ning Kohila vallavolikogu aseesimees Kaupo Männiste.

Eesti200 nimekirjas on Märjamaa volikogu aseesimees Urmas Kristal, kuid ka näiteks laulja Siiri Sisask ning Lellest pärit Jüri Lehtmets, kes on Eesti Lihasehaigete Seltsi esimees. Reformierakonna nimekirjas kandideerivad Rapla vallavolikogu esimees Kalle Toomet, Kohila ettevõtja Aivo Rahu ning Raplast pärit reforminoorte esimees Doris Lisett Rudnevs. Ka Keskerakonna nimekirjas on kaks raplamaalast, Kehtna vallavolikogu esimees Katrin Anto ning Rapla vallas elav teleajakirjanik Sven Soiver.

Roheliste ja Ühendatud Vasakpartei nimekirjas ühtegi raplamaalast ei ole.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
30. jaan. 2023 14:06

Võta üks ja viska teist!

raplakas
31. jaan. 2023 14:35
Vasta  külamees

Kui nii – miks Sa ise ei kandideeri?