5.5 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
KrimiFOTOD: Suur metsatulekahju Kohila lähistel, Pihali külas

FOTOD: Suur metsatulekahju Kohila lähistel, Pihali külas

Katri Reinsalu / Fotod: Siim Solman.

Neljapäeval, kell 14.09 tuli häirekeskusele teade metsatulekahjust Kohila külje all, Pihali külas. Sündmus oli tõsine ja tulekahju ulatuslik. Kustutustöödesse olid kaasatud Rapla, Kohila ja Märjamaa päästekomandod ning kõik lähedalasuvad vabatahtlikud päästjad. Abivägesid kutsuti kokku ka väljaspoolt maakonda. Kohal oli näiteks Nõmme ja Risti komandode inimesed ja tehnika. Ühtlasi kaasati tulele piiri panemiseks politsei- ja piirivalveameti helikopterit.

Õhtul kaheksa paiku ütles Päästeameti valvepressiesindaja, et põleng on kontrolli alla saadud. Parasjagu tegeleti mõõdistustööde ja kaardistamisega, kuid esialgsel hinnangul on põlenud 10 hektarit. Sõltuvalt kaardistamise tulemustest selgub, kas tulekahju levis vaid mööda pinnataimestikku või on jõudnud ka sügavamale maapinda. Sellest omakorda sõltub, kas päästjatel jagub tööd ka ööseks või saavad nad lähiajal sündmuskohalt lahkuda.

Põlengu levik piirati kell 21.07 ning kustutustööd lõpetati kell 22.54. Põlenguala täpsemal kaardistamisel selgus, et kokku oli põlenud kaheksa hektarit.

 

« kohta 2 »

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare