-3.9 C
Rapla
Reede, 22 nov. 2024
RSRetsept: Rabarberikook

Retsept: Rabarberikook

Helerin Väronen

Rabarberihooaeg on täies hoos ja patt oleks jätta jagamata mõnd rabarberikoogi retsepti. Meie peres on neid retsepte mitu, mõned väga lihtsad, mõned nõuavad natuke rohkem aega. Alljärgnev vajab tibake rohkem aega, kuid oma olemuselt on see siiski päris lihtne.
Retsept pärineb umbes 40 aasta tagusest ajast, ühe toreda külanaise Aino käest ja see on olnud mu ema nooruspõlves nii-öelda firmaroog. Esimest korda tegi ta seda kooki umbes 13-aastaselt.
Rabarberi asemel võib kasutada ka õunu.

Vaja läheb: põhjaks 4 muna, 250 g hapukoort, 750 ml jahu, 250 ml suhkrut, 2 tl küpsetuspulbrit, 4 keskmist rabarberit. Katteks 4 muna, 3 spl suhkrut, 2 spl jahu.

Tee nii: Sega koogi põhja jaoks koostisained kokku. Küpsetuspulber segada eelnevalt jahusse. Laduda rabarberid põhja peale. Küpsetada umbes 15 minutit 200 kraadi juures.
Samal ajal, kui koogi põhi küpseb, teha valmis koogi kate. Selleks vahustada munad suhkruga ja segada juurde jahu. Vala segu küpsetatud põhjale ja küpseta veel umbes pool tundi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare