-4.4 C
Rapla
Reede, 3 dets. 2021

Sel nädalavahetusel on loodusvaatluste maraton

Helerin Väronen

Kolmandat aastat toimub sel nädalavahetusel, 6.-7. juuni loodusvaatluste maraton. Loodusvaatlus algas täna keskpäeval ja kestab homme keskpäevani. Sel aastal on Raplamaal kolm avalikku vaatlusala- Kuusiku mõisapark, Vilivere külaplats ja Lümandu küla.

Loodusvaatluste maraton on sündmus, mille käigus panevad inimesed eelnevalt registreeritud vaatlusaladel 24 tunni jooksul kirja nii palju kohatud liike kui võimalik. Maratoni eeskujuks on rahvusvaheline vaatlusformaat BioBlitz. Vaatlused sisestatakse andmeportaali, kus need on avalikult kõigile kättesaadavad (v.a I kaitsekategooria liigid).

Loodusvaatluste maratoni korraldavad Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, kaaskorraldaja on portaal Linnuvaatleja.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised