Järvakandi võõrustas seni kõige kõrgema tasemega discgolfi võistlust

0
281
Foto: Siim Solman

Siim Jõgis

Järvakandi discgolfi rada asutati peaaegu kolm aastat tagasi. Möödunud laupäeval, 6. juunil peeti seal seni kõige kõrgetasemelisem võistlus – võistlussarja “Tõuse. Naerata. Sära.” üks etapp. See meelitas Järvakandi radadele 90 mängijat, kes võtsid üksteiselt mõõtu neljas võistluskategoorias. Samuti jagati tulemuste alusel ülemaailmseid PDGA reitingupunkte.

Võistlussarjas “Tõuse. Naerata. Sära.” peetakse igal aastal kolm-neli etappi. Järvakandis toimus see võistlus esmakordselt. Discgolfi mängija Artur Ojasalu rääkis, et tegemist on Eesti mõistes taseme poolest kolmanda võistlusega Eesti meistrivõistluste ja discgolfi liidu karikavõistluste kõrval. Esimese järgu mängijaid nagu Albert Tamm või Silver Lätt Järvakandis võistlemas ei näinud, aga samas ei olnud see suunatud ka päris algajatele.
Järvakandi rada koosneb 18 korvist, mis tähendab, et tegemist on täismõõtmetes rajaga. Eelmisel aastal toimusid seal ka Rapla maakonna meistrivõistlused. Harrastajad harjutavad seal iga päev. Järvakandi radade eelis on varieeruvus ja mitmekülgsus. Raja hooldajad Marko Matson ja Artur Ojasalu on näinud kõvasti vaeva, et kogu kompleks tasemel oleks.
Üks Raplamaa discgolfi vedajaid Alar Lepikult rääkis, et Järvakandi rajad on läinud paremaks iga aastaga. Ka laupäeval teiste võistlejatega rääkides sai ta enamasti vaid positiivset tagasisidet. Lepikult rääkis, et Järvakandis vahelduvad radadel tõusud langustega ning kitsad viskekoridorid avaratega. Oma osa võistlejate oskuste proovilepanekul annavad ka veesilmad. Kõik see kokku teeb Järvakandist mitmekesise raja ning meelitab seeläbi suuri võistlusi ka tulevikus. Ühe eelisena võib veel välja tuua keskse geograafilise koha Eestis, et võistlejatel oleks võimalikult mugav kohale jõuda.
Mõnes mõttes võibki väita, et laupäevane võistlus oli proovivõistlus. Järgmisel kuul on Järvakandis plaanitud läbi viia veelgi suurema osalejate arvuga võistlused. Laupäeval, 18. juulil ja pühapäeval, 19. juulil toimub Järvakandis Eesti discgolfi liidu Pro karikasarja etapp, kus võistlevad nii edasijõudnud kui ka algajad.
Alar Lepikult rääkis, et juba sel võistlusel oli soovijaid tegelikult rohkem, kui rajale lubada sai. Maksimaalne osalejate arv oligi üheksakümmend. Võistluste populaarsusest kõneleb näiteks see, et kui tavaline osavõtutasu oli 18 eurot, siis osa pääsmeid jagati välja ka oksjonil ja nende hind võis küündida kuni 31 euroni.
Kui heita pilk tulemustele, leiab edetabelitest ka kohalikke Raplamaa mängijaid. Alar Lepikult sai oma võistlusklassis näiteks viienda, Raido Galjaev oma võistlusklassis samuti viienda koha ning Artur Ojasalu oli samas klassis üheksateistkümnes.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare