1.6 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
KrimiTraktorilt varastatud GPS-kontrolleri osas alustati kriminaalmenetlust

Traktorilt varastatud GPS-kontrolleri osas alustati kriminaalmenetlust

Siim Jõgis

Ööl vastu 21. maid varastati Kehtna vallas asuval kinnistul parkinud traktorilt GPS-kontroller. Vargusega tekitati kahju ligi 6000 eurot. 22. mail saatis politsei välja hoiatuse, et põllumasinate omanikel palutakse seoses GPS-seadmete vargustega olla ettevaatlikud. 27. mail alustati selle varguse osas kriminaalmenetlust.

Sarnaseid juhtumeid oli aset leidnud veelgi ning kohati oli tekitatud kahju isegi suurem. Politsei teatel oli 21. mail neile antud märku viiest põllumasinast Rapla- ja Järvamaal, millest öö jooksul varastati tuhandeid eurosid väärt GPS-seadmed. Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Nils Sempelsoni sõnul leidis esimene GPS-seadmete vargusjuhtum aset Raplamaal Pae külas, kus varastati GPS-seadmed kahelt traktorilt. Vargusega tekitati kahju ligi 35 000 eurot.
“Samal päeval laekus meile veel kolm teadet sarnaste juhtumite kohta Järvamaal. Üks neist leidis aset Kädva külas, teine Jõekülas ja kolmas Sonni külas,” rääkis Sempelson. Sarnane varguste laine tabas Kesk-Eestit ka eelmisel suvel.
Ühe võimaliku kahtlusalusena on politsei viidanud isikule või isikutele, kes liiguvad ringi välismaiste numbrimärkidega heledat värvi Volkswagen Transporter väikekaubikuga. Kõigil, kes võisid sellist sõidukit näha või kellel on selle kohta infot, palutakse politseiga ühendust võtta. Iga infokild on politseinikele uurimises vajalik, et jõuda võimalike kahtlusalusteni.
Samuti palub politsei olla hoolas oma põllumajandusmasinate GPS-seadmetega. „Ettevõtete omanikel soovitan oma vara kaitsmiseks GPS-antennid, ekraanid ja teised väärtuslikud esemed sõidukitest võimalusel öisteks seisakutundideks eemaldada või vähemalt nähtavalt kohalt ära panna. Masinad tuleks aga võimalusel parkida turvalisse, valvega varustatud kohta või lukustatud garaaži,“ lisas kriminaalbüroo juht.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare