spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedToimub Rail Baltica avalik arutelu

Toimub Rail Baltica avalik arutelu

11. juunil väljastatud pressiteate kohaselt toimub 18. juunil avalik arutelu Rail Baltica trassilõigu Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini keskkonnamõju hindamise programmi üle.

Piirangutest tulenevalt toimub arutelu 18. juunil algusega kell 16.00 veebikeskkonnas Microsoft Teams.  Koosolekul saab osaleda lingile Join Microsoft Teams Meeting vajutades ning järgides instruktsioone.

Arutelule palutakse eelregistreerida, edastades e-kiri aadressile [email protected] või helistades telefoninumbrile 667 2004 hiljemalt 15. juunil.

Isikul, kellel puudub arvuti ja interneti kasutamise võimalus, kuid kes soovib siiski arutelul osaleda, palutakse samuti teada anda hiljemalt 15. juunil helistades telefoninumbrile 667 2004. Sealt antakse täpsemad juhised, kuidas on võimalik arutelul osaleda.

Rail Balticu trassilõigu „Hagudi – Rapla ja Pärnu maakonna piir“ ehitusprojekti keskkonnamõjude hindamine käsitleb kiire raudtee rajamist ja kasutamist Rapla maakonna kesk- ja lõunaosas 38,5 km pikkusel lõigul Hagudist kuni maakonna piirini. Raudteelõik kulgeb Rapla vallas Hagudi-Kodila teest lõuna poole, möödudes Hagudi rabast ja Rapla linnast lääne poolt. Lõigu keskosas kulgeb trassikoridor korduvalt Kehtna ja Rapla valla piiri ületades. Hinnatava lõigu lõunapiiriks on Rapla ja Pärnu maakonna piir. Keskkonnamõjude hindamine viiakse läbi ehitusprojekti koostamise käigus ning selle eesmärk on minimeerida raudtee rajamise ja kasutamise mõju keskkonnale. Varasemalt koostatud maakonnaplaneeringutega on määratud Rail Balticu trassikoridor ja raudtee põhimõtteline lahendus.

Lõigu keskkonnatingimusi tutvustavat videot saab näha Rail Baltica kodulehel: https://www.railbaltica.org/info/ee/keskkonnauuringud

Rail Balticu raudteetrassi lõigu Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini ehitusprojekti keskkonnamõjude hindamise programmiga saab tutvuda Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve ameti (TTJA) dokumendiregistris https://adr.mkm.ee/?id=TJA-JVIS-30755.

Tutvu keskkonnamõjude hindamise programmi ja selle materjalidega enne avalikul arutelul osalemist – nii on sul lihtsam kaasa rääkida.

 

Peale avalikku arutelu on kõigil huvilistel võimalik tutvuda arutelu protokolliga, mis on ajavahemikul 26.06-03.07.2020 leitav Tarbijakaitse ja Tehnilise järelevalve ameti kodulehel.
Keskkonnamõjude hindamise programmi kohta on võimalik ettepanekuid saata kuni 03.07.2020 e-postiaadressile [email protected] või postiaadressile Endla 10a, Tallinn 10142.

 

Keskkonnamõju hindamise programmi eelnõu trassilõigule Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini esitas Tarbijakaitse- ja Tehnilise Järelevalve Ametile RB Rail AS. Eelnõu on valminud Hispaania tunnustatud insenerifirma IDOM Consulting, Engineering, Architecture ja Eesti juhtiva infrastruktuuri-, planeeringute- ja keskkonnavaldkonna konsultatsiooniettevõttega Skepast&Puhkim OÜ koostööna.

 

RB Rail AS

RB Rail AS on Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis loodud selleks, et koordineerida Rail Baltica projekti elluviimist – taristu ehitamist kiirraudteeliinile Tallinnast Leedu-Poola piirini. RB Rail AS on Rail Baltica projekti keskne koordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine.

Vaata lisaks www.railbaltica.org

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused