-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
SportRaplamaa rattamaratoni võitis kodurajal sõitnud Peeter Tarvis juunior

Raplamaa rattamaratoni võitis kodurajal sõitnud Peeter Tarvis juunior

Estonian Cup’i sarja kuuluv Raplamaa rattamaraton kulges sel aastal hoopis teisiti kui varem. Koroonakriisist tulenenud piirangute tõttu ei saanud võistlejaid korraga rajale lubada. Selle asemel oli rada avatud kindlal perioodil alates 25. maist kuni 27. juunini.

Iga võistleja sai valida omale sobiva aja ning sõita võistlusdistantsi läbi nii mitu korda, kui hing ihaldas. Kõige pikemal distantsil ehk 60-kilomeetrisel Grand Prix’l näitas kiireimat aega Peeter Tarvis juunior, kelle aeg oli 2 tundi, 11 minutit ja 54 sekundit. Tähelepanuväärne on see, et neli kiiremat sõitjat mahtusid kaheksa sekundi sisse. Teise aja sõitis välja Peeter Pruus (2:11.59), kolmas oli Martin Loo (2:12.00) ja neljas Gert Jõeäär (2:12.02).
Peeter Tarvis juunior rääkis, et see oli tema jaoks neljas kord Raplamaa rattamaratonil esikoht saavutada. Ta lisas, et kodumaakonnas võistlemine on alati olnud tema jaoks eriline ning motiveerinud head tulemust näitama. “Ühel aastal mul sõit ebaõnnestus, ühel aastal ma ei saanud osaleda, aga üldiselt on mul Raplamaa rattamaratonil läinud hästi,” rääkis Tarvis. Tänavuse formaadi kohta ütles ta, et päris õiget võistluse tunnet see kätte ei andnud. Kokku läbis ta kuu aja jooksul raja neli korda, kuid parim aeg tuli ikkagi siis, kui ta käis rajal koos Pruusi, Loo ja Jõeäärega.
Juba eelnevatest sõitudest oli tal tegelikult hea aeg all. “Umbes viis kilomeetrit enne lõppu olime minu eelmisest ajast kolmekümne sekundiga ees. Siis oli selge, et lõpus tuleb veel pingutada,” rääkis Tarvis.
Kui finišijooneni jäi veel 300 meetrit sõita, pani Tarvis järgmise käigu sisse ning edestas teise koha saanud Pruusi viie sekundiga. Seega tuli Raplamaa rattamaratoni esikoht lõpus üsna napilt. Lisaks Tarvisele ja Pruusile leiab kümne parema seast veel ühe Raplamaa sõitja – Martin Parve. Tema aeg oli 2:19.48, mis andis seitsmenda koha.
Teisipäeva, 30. juuni hommikuse seisuga saab öelda, et kokku läbis Raplamaa rattamaratoni kolm distantsi (poolmaraton, maraton ja GP) 344 ratturit, kuid see number ei pruugi olla lõplik.
Võistluse korraldaja Ain Täpsi ütles, et kõik tulemused ei ole veel andmebaasi jõudnud ning ta loodab, et 400 sõitjat saab lõpuks kokku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare