2.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
SportSelgusid maakonna meistrid tennise sega­paarismängus

Selgusid maakonna meistrid tennise sega­paarismängus

Igal suvel selgitatakse Rapla maakonna meistrid tennises Jõe tänava väljakutel Raplas. Seda tehakse nii segapaaris-, paaris- kui ka üksikmängus. Seekord tehti algust segapaarismänguga, millest võttis osa neliteist paari.

Seda on kolme võrra rohkem kui eelmisel aastal. Raplamaa meistriks krooniti Anu Kerdi ja Erki Tammenurm, kes alistasid finaalis paari Mai Kalda – Kaito Kuusing.
Tennise segapaarismängu Raplamaa meistrivõistlused peeti laupäeval, 27. juunil Raplas Jõe tänava väljakutel. Esialgu plaaniti pidada võistlusi laupäeval ja pühapäeval, kuid lõpuks otsustasid korraldajad mängud ära pidada ikkagi ühe päeva jooksul. Neliteist paari oli jagatud nelja alagruppi ning mängudega tehti algust kell 9.30 hommikul. Mängiti ajatennist, mis tähendab, et ei mängitud setivõitude peale, vaid üks matš kestis 35 minutit. Võistluste korraldaja Margus Peek rääkis, et ajatennist eelistati seetõttu, et nii säilib kontroll mängude ning seega ka võistluspäeva pikkuse üle.
Igast alagrupist pääses kaheksandikfinaali kaks tugevamat paari ning edasi jätkus turniir play-off süsteemis, kuni finaalis läksid vastamisi Kerdi – Tammenurm ja Kalda – Kuusing. Finaalkohtumine peeti hilisõhtul prožektorite valgel. Terve päeva oli olnud väljas 29 ja pool kraadi sooja ning päike andis täistuld. Õnneks said mängijad käia end vahepeal jões jahutamas.
Finaalmängu alguseks olid mõlemad paarid pidanud päeva jooksul juba viis kohtumist ning finaal oli nende jaoks kuues. Siin ajatennist ei rakendatud. Selle asemel mängiti kaks setti ning vajadusel ka otsustav tie-break kümne punktini. Finaal kujunes erakordselt tasavägiseks. Esimese seti võitsid Kerdi – Tammenurm 7:5 ning teise seti võit läks paarile Kalda – Kuusing täpselt sama tulemusega 7:5. Seega pidi võitja ning Raplamaa meister 2020 selguma otsustavas tie-break’is. Selle võitsid Kerdi – Tammenurm tulemusega 10:6 ning nad krooniti pika päeva lõpuks maakonna meistriteks. Välja mängiti ka kolmas koht, mille võitsid Kuldar Beloussov ja Malle Pärtel.
Võistluspäeva korraldaja Margus Peek rääkis, et osalejaid oli tänavu üle terve maakonna – Raplast, Kohilast, Kehtnast ning Märjamaalt. Konkurents medalikohtade peale oli tihe ning Peek ütles, et võrreldes varasemate aastatega oli mängijate tase kõrgem. Käesoleval suvel on veel ees Raplamaa meistrivõistlused paaris- ning üksikmängus. Üksikmängudes selguvad maakonna meistrid juulis ning paarismängudes augustis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare