6.1 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedIganädalase Rapla hooviOTT-iga tehti edukalt algust

Iganädalase Rapla hooviOTT-iga tehti edukalt algust

Eelmise nädala neljapäeva, 2. juuli õhtul sai Rabava Raplamaa Poe õuel alguse Rapla hooviOTT, ehk otse tootjalt tarbijale kaubakohtumine. Kokku oli 20 kauplejat, kes pakkusid mitmesugust toidukraami ja käsitööd.

HooviOTT-i eesmärk on pakkuda parimat, mida Raplamaal pakkuda on, olles ühtlasi kohtumiskoht inimestele ja mõjudes keset nädalat mõnusa muusika ja kohvikuga lõõgastavalt pärast tööpäeva.
Esimese hooviOTT-i kõige menukamad kaubaartiklid olid näiteks Jaaguaru talu köögiviljad ja Meriti linnufarmi kana- ja vutimunad, mis erakordselt kiiresti ära osteti. Populaarne oli ka Pargi Resto sepik, millest paljud jäid seekord ilma. Väga minevad olid ka Okka talu majoneesid ja Intsu talu singid. Päeva lõpuks oli hõredaks jäänud ka Kaire Magusa Maailma kohviku lett. Korraldajatel on soov, et igal OTT-il oleks erinev kodukohvikupidaja oma hõrgutistega väljas.
Muusikalise poole eest hoolitses seekord Rain Jakobson. Mõtteid edasiste hooviOTT-ide muusika osas korraldajatel on, kindlasti tahaks nad näha noori Raplamaa muusikuid, kes saaks seal esinemist harjutada.
Esimese hooviOTT-iga jäi suurem osa kauplejaid rahule, korraldajate sõnul kiideti atmosfääri, korraldust ja lubati järgmisel nädalal uuesti tulla. Kirjas on ka paar uut kauplejat, kes sel nädalal OTTi-ga liituda kavatsevad. Edaspidi on plaan aeg-ajalt kaasata külalistena ka üle piiri kauplejaid, näiteks on tulemas Türi Pritsumeeste BBQ.
OTT-i eestvedaja Anni Vahter sõnas, et idee sai alguse puhtast kadedusest. Ta ise on Türi juurtega ja seal läks OTT eelmisel aastal edukalt käima. Kui vanematelt hakkasid tulema pildid, mida head sealt sel või teisel nädalal saadi, hakkas Annis kevadel idanema mõte samasugusest kohast Raplas.
Otsides inimest, kes tunneks ja teaks Raplamaa ettevõtjaid, kes võiks OTT-ile tulla, kohtus Anni Rabava Raplamaa Poe eestvedaja Rikka Tomaniga. “Esimene kord, kui kokku saime, oli meil selline äratundmise hetk, tundsime teineteist ära tiimikaaslastena ja tundsime selle hoovi ära turukohana,” sõnas Anni.
Tavaliselt toimuvad OTT-i kaubakohtumised parklates, kus müüjad tulevad ja avavad oma autoluugid, aga hooviOTT-i puhul tuleb korraldaval tiimil leida teistsugused lahendused, et müüjal oleks sinna mugav tulla ja ta ei peaks tohutult inventari endaga kaasa võtma.
Peale Anni ja Rikka kuuluvad hooviOTT-i korraldustiimi Siret Jakobson, Janeli Säärits ja Triinu Simkin. Tööd OTT-i korraldamiseks on vaja teha küll palju, kuid kuna koostöö üksteisega sujub erakordselt ladusalt, on Anni sõnul kogu protsess puhas rõõm. „Nii fantastiliselt ägeda tiimiga lendaks kasvõi Kuule ja see oleks alles esimene peatus,“ lisas Anni.
Kuigi Rapla hooviOTT sai alles alguse, on korraldajatel juba suured ja uhked plaanid edaspidiseks, millest küll väga kõva häälega veel ei räägita. Pärast esimest päeva tekkinud mõnus sumin ürituse ümber ja rahva positiivne tagasiside näitab, et omasid hoitakse ja nende toodangut armastatakse.
Rapla hooviOTT hakkab olema Rabava Raplamaa Poe hoovis iga neljapäeva õhtul, vähemalt kevad-suve-sügisperioodil. Samal ajal OTT-iga on tavapärasest pikemalt avatud ka pood.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare