13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
SportRaplamaa Rakend 2020 peeti ära ühe päevaga

Raplamaa Rakend 2020 peeti ära ühe päevaga

Rakendispordi võistlus Raplamaa Rakend 2020 toimus tänavu pühapäeval, 5. juulil. Esialgu pidi see toimuma juba maikuus, kuid koroonakriis tegi oma töö. Seetõttu otsustasid korraldajad pidada võistluse juulis ning ühe päevaga.

Tavaliselt peetakse rakendispordivõistlusi kahel järjestikusel päeval. Raplamaa Rakend 2020 viidi läbi Lau külas Madise talli maadel ning juba üheteistkümnendat aastat. Kõige kõrgemas ehk klassis 1 saavutas esikoha Ülar Raudsepp hobusel Friidom ning groom ehk kaassõitja oli Kristina Lotamõis. Raudsepa lõpptulemus oli 58,23 karistuspunkti. Teise koha sai 60,83 punktiga Riina Rõa hobusel Pin Rock’s Poppius ning groom oli Age Põldaru. Kolmandaks tuli Pille-Riin Viilup hobusel Radar ja groom’id olid Priit Reinaus jr ning Priit Reinaus. Nende tulemus oli 67,62 punkti.
Tasub märkida, et kutsarid kogusid punkte vigade eest, mida nad võistlusrajal tegid. Seega saavutas parema koha võistleja, kes kogus vähem karistuspunkte. Kokku tehti võistluspäeva jooksul 19 starti ning täpselt nii palju hobuseid võistlustules oligi. Kutsareid oli mõnevõrra vähem, sest neli neist läbisid võistluse mitme hobusega.
Rakendispordi esimene ala on koolisõit ning seal võistlejatele allahindlust ei tehtud. Küll aga kombineeriti maraton ja täpsussõit üheks võistluseks. Raplamaa Rakend 2020 korraldaja Eve Haggi selgitas, et sedasi tehti aja kokkuhoiu huvides. Kuna võistlus peeti ära ühe päevaga, polnud mõeldav korraldada maratoni ja täpsussõitu eraldi.
Kokku selgitati võitjad neljas võistlusklassis. Võistlustele andis rahvusvahelise mõõtme lätlanna Agnese Beržina osalemine. Eve Haggi rääkis, et lätlasi oleks tulnud Lau külla võistlema rohkemgi, kuid Lätis oli teine võistlus täpselt samal ajal. Tänavu suvel Lau külas rohkem rakendispordi võistlusi oodata ei ole. Eelmisel aastal toimus seal kaks võistlust ning nende seas ka Eesti meistrivõistlused. Tänavu selgitatakse rakendispordi Eesti meistrid Tartumaal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare