-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportPeeter Pruus tõukas Martin Loo troonilt ja tuli Eesti meistriks

Peeter Pruus tõukas Martin Loo troonilt ja tuli Eesti meistriks

Viimased kümme aastat oli olümpiakrossis tulnud Eesti meistriks Martin Loo. Tema oli ka suurfavoriit pühapäeval, 12. juulil, kui Tartumaal Lähtes toimusid olümpiakrossi Eesti meistrivõistlused.

28 kilomeetri pikkusel võistlusel ta seekord oma eliitklassi meistritiitlit kaitsta ei suutnud. Eesti meistriks krooniti hoopis Peeter Pruus, kelle aeg oli finišis 1 tund 24 minutit ja 25 sekundit.
Martin Loo ületas lõpujoone teisena ja pronksile sõitis ennast MU vanuseklassi kuuluv Markus Pajur. Peeter Pruus rääkis pärast võistlust, et Eesti meistritiitel oli tema eesmärk juba starti minnes. “Ikka tahad võita. Muidu pole mõtet võistlema minnagi,” sõnas ta. Kuigi võistlusega jäi ta enda sõnul rahule, ei tulnud esikoht kergelt. Umbes üks kilomeeter enne lõpujoont oli kõik veel lahtine. Kuid siis Martin Loo kukkus ning Pruus sai finišijoone suunas sõita uhkes üksinduses.
Umbes poole maani püsis koos Looga veel konkurentsis ka Markus Pajur. “Püüdsin neil survet peal hoida ja elu raskeks teha. Kergelt see võit ei tulnud. Ei oska öelda, mis oleks saanud, kui Loo ei oleks kukkunud,” rääkis Pruus.
Koroonapausi veetis Raplast pärit Pruus kodumaal. Ta ütles, et kõik plaanitud treeningud said tehtud ning treeningkavasse korrektuure tegema ei pidanud. Välismaal, kus kehtisid liikumispiirangud, oleks läinud keerulisemaks. Pärast koroonapausi pidas Pruus esimesed võistlused Raplamaa ja Kalevipoja rattamaratonidel, kuigi võistlusteks neid väga pidada ei saagi, sest ühtset võistluspäeva ega starti ei olnud. Mõlema maratoni puhul oli rada avatud umbes pooleteise kuu jooksul ning võistlejad said distantsi läbimiseks valida ise sobiva aja.
Olümpiakrossi Eesti meistritiitel taskus, valmistub Pruus nüüd juba järgmisteks võistlusteks. Kahe nädala pärast on Eesti meistrivõistlused rattamaratonis. 20. augustil selgitatakse Eesti meister maanteesõidus. Nende vahele mahub veel ka väiksemaid võistlusi. Aga millal pääseb jälle välismaale võistlema? Seda ei osanud Pruus praegu veel öelda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare