-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
SportTeatejooksude Eesti meistri­võistlustelt kuld ja hõbe

Teatejooksude Eesti meistri­võistlustelt kuld ja hõbe

Mardo Lundver

Tormisel laupäeval, 11. juulil suvepealinnas toimunud teatejooksude Eesti meistrivõistlustelt naasis Rapla jooksuklubi kahe medaliga. Võistlustulle asus 20 klubi, meie panime seekord välja kolm võistkonda.

Esmalt asusid kõige kirkamat medalit jahtima meie U18 neiud 3×800 m teatejooksus. Avavahetust jooksis tubli kossupiiga Ketlin Kõiv, kellele ka jooksuannet antud. Anne-Riin Peep jooksis meie teist vahetust ning ankruneiu oli Triin Erala. Olime kuni finišini kuldmedalis kinni, kuid napid paarsada meetrit enne lõppu suutsid Tallinna SS Kalevi neiud ära kasutada taganttulija eelise ning napsasid meilt haardeulatuses olnud kuldmedalid. Ajad vastavalt 7.31,62 ja 7.33,43.
Peagi oli kord meie U18 3×800 m teatemeeskonna käes. Etteruttavalt võib öelda, et kõik tegid oma ära ja kohati isegi suutsid end ületada. Taktikaliselt tegid poisid väga eeskujuliku etteaste. Avavahetuses uuendas Hardi Voomets oma 800 m isiklikku rekordit, Artur Skatškov suutis meid enne kahte viimast staadioniringi kõrvuti koos Tallinna Kalevi konkurendiga teatevahetusse tuua. Viimane teatevahetus, mida meil jooksis Kevin Jõesoo, sai otsustavaks. Lõpuks jäigi kõik viimase 400 m peale, mil pandi peale meeletu tempo. Meie jooksumees näitas tarka jooksu ja suutis Rapla jooksuklubile viimasel 100 m lõpusirgel hambad ristis välja võidelda kuldmedalid. Arvukale publikule pakuti väga põneva stsenaariumiga etteaste. Poiste võiduaeg 6.34,07. Järgnes Tallinna Kalev 6.35,90-ga.
Paraku pole head ilma halvata. Ebaõnn tabas meie U20 meeste 3×800 m võistkonda, kus juba soojenduse ajal meie üks võistkonnaliige Kaspar Grauen tõmbas jooksuharjutusi tehes jala ära. Seepärast jäi ka lõpuprotokolli Rapla jooksuklubi DNF. Aga kui oli juba Pärnusse tuldud, jooksid teised võistkonnaliikmed Mert Olesk ja Kalev Hõlpus oma vahetused tublisti ära ja olid kahe vahetuse järel teisel kohal. Paraku jäi seekord lõpptulemus vormistamata. Mert ja Kalev said vähemalt treeningu eest oma 800 m joostud.
“Treeneri ja klubijuhina tundsin täna rõõmu U18 poiste kuldmedali ja U18 tüdrukute hõbemedali üle ning kurbust ning valu U20 poiste ebaõnne üle. Südamest loodan, et Kaspari vigastus osutub kardetust kergemaks ja edukas hooaeg saab jätkuda. Ega rohkemat oskagi kokkuvõtteks öelda ja nagu UP Spordi juht Urmas Põldre ütleb, oli jälle üks edukas ja huvitav kergejõustiku õhtupoolik,” võttis Erik Horn võistluspäeva lühidalt kokku.
Kaspar Grauenilt 400 m sprindis võimas rekordiparandus

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Andrus Tamm
15. juuli 2020 21:25

Väga tublid saavutused!