5.5 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
UudisedPõlmas toimus Soome ajastusarja võttepäev

Põlmas toimus Soome ajastusarja võttepäev

Täna toimuvad Põlma külas Soome ajastusarja “Bad Apples” esimese hooaja võtted, mis läheb järgmisel aastal seal ka voogedastuskanali Elisa ekraanile. Üks võttepäev toimub Põlma küla ühe talu laudas ja hoovis, kus võetakse üles mälestushetki sarja peategelase lapsepõlvest.
Tegevprodutsent rääkis, et sarja tegevus toimub 70ndatel ja räägib ühest nooraktivistist, kes satub üksikule saarele sanatooriumisse. Hakates uurima, miks ta üldse sinna sattus, hakkab lugu lahti rulluma, viies vahepeal ka naise lapsepõlvekoju. Kokku on sarjas kaheksa osa ning võttepäev Põlmas oli 56-päevases võtteperioodis 21-ne.
Hetkel, kui fotograafiga koos võtteplatsile uudistama läksime, võetigi parasjagu üles üht laudastseeni, kus noore peategelase ema temaga kurjal häälel pragas. Peale inimnäitlejate kaasati filmimisse ka paar lehma, Täpike ja Kelli, kes on sealtsamast lähedalt Tõnise-Baldespordi talust toodud. Nii sarja tegevprodutsendi kui ka talu perenaise sõnul on lehmad võttepäeva kenasti üle elanud. Eriti arvestades, et vihma tõttu mängiti viimasel hetkel asjad ümber ja hiljem Põlmas toimuma pidanud võttepäev toodi varasemaks, mis lõi lehmade päevaplaani sassi. Hommikul olid nad näitlejatega sama ajal võtteplatsil ja ootasid kannatlikult hetke, kui kaamerate ette tuli astuda.
Kuigi “Bad Apples” on Soome sari, toimuvad kõik võtted Eestis. Enne Raplamaad oli võttemeeskond Paldiskis, seitsmeks päevaks sõidetakse Aegna saarele ja filmimise põhikoht on Ravila mõis. Enamik sarja näitlejaid on soomlased, kuid kõrvalosadesse on kaasatud ka Eesti näitlejaid, näiteks Gert Raudsep, Tiina Mälberg ja sanatooriumi raviõde mängiv Ester Kuntu. Kõik taustanäitlejad on samuti Eestist. Võttemeeskond koosneb ka suuremas osas Eesti inimestest, vaid režissöör Marja Pyykkö ja operaator Henri Blomberg on soomlased. Sarja toodab Firemonkey Productions, tootmisteenust pakub Stellar Film.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare