9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRaplamaa naiskodukaitsjad teenisid koormusmatkal kolmanda koha

Raplamaa naiskodukaitsjad teenisid koormusmatkal kolmanda koha

Möödunud nädalavahetusel toimus Viljandimaal Naiskodukaitse koormusmatk, kus Rapla ringkonna esimene naiskond teenis kolmanda koha. Naiskonda kuulusid Reelika Rohuste, Kaidi Kauffeldt, Kersti Ojamets ja Maire-Anu-Liis Oidsalu. Kokku oli Raplamaalt väljas kolm naiskonda ning ühelgi teisel maakonnal midagi võrdväärset välja panna ei olnud.

Naiskodukaitse koormusmatka korraldatakse iga aasta suvel ning Rapla naised on sellest juba aastaid osa võtnud. Tegemist on sõjalis-sportliku luurevõistlusega, midagi sarnast nagu Põrgupõhja retk. Naiskonnad on rajal üle kolmekümne tunni ning maastikul liigutakse ühest kontrollpunktist teise, kus tuleb lahendada ülesandeid. Osa ülesandeid paneb proovile võistlejate füüsilise võimekuse ning teised jällegi teadmised sõjanduse valdkonnas.

Tänavusele koormusmatkale anti start reede, 31. juuli hilisõhtul Viljandi vallas ning võistkonnad jõudsid finišisse pühapäeva, 2. augustil hommikul ning ennelõunal. Kokku osales 16 naiskonda. Naiskodukaitse 2020. aasta koormusmatka võitis Saaremaa ringkond koosseisus Emilia Rozenkron, Liisi Preedin, Brita Laht ja Piret Paomees. Teisele kohale tulid Valga ringkonna naised Kadrian Possul, Kati Pang, Annika Pang ja Jane Pang ning kolmanda koha sai Rapla ringkonna esimene naiskond.

Rapla naiskonna liige Kersti Ojamets rääkis, et rajale minnes oli nende eesmärk võtta esikoht. Saaremaa ja Valga ringkonna naised jäid siiski löömatuks, kuid rahul ollakse ka kolmanda kohaga. Vahe Saaremaaga jäi lõpuks 29 punkti, aga Valgale jäädi alla õige napilt – kõigest ühe punktiga. Rapla ringkonna naistel oli ka põhjust esikohta püüdma minna. Nad võtsid võistlusest osa juba seitsmendat korda ning on seega kogenud tegijad.

Ojamets rääkis, et üheks aastatega omandatud kogemuseks on oskus oma seljakotti võimalikult optimaalselt pakkida. Igal võistlejal peab olema kaasas relv, mis kaalub rohkem kui neli kilogrammi ning sellele lisandub veel seljas kantav varustus. Kõik kokku võib kaaluda ligikaudu 15 kilogrammi ning seda tuleb kogu võistluse vältel kaasas kanda. Samuti tuleb maastikul hoiduda varju, et mitte jääda silma vastutegevusele.

Kontrollpunktides tuli lahendada ülesandeid ning Ojamets tõi välja, et kõige põnevam neist kandis nime taevatrepp. Seal tuli ühel võistlejatest ronida umbes kuue meetri kõrguse trepi otsa, kuid tegemist ei olnud tavalise trepi, vaid ebastabiilse redeliga. Ülejäänud võistkonna liikmed pidid hoidma seda tasakaalus, et üks liige üles saaks ronida. Kui tuua veel näiteid võistluse käigus läbitud ülesannetest, siis toimus näiteks luurevõistlus ja kummipaadiga jõe ületamine.

Samuti Rapla ringkonna esimesse võistkonda kuulunud Maire-Anu-Liis Oidsalu rääkis sarnaselt Ojametsaga, et kuigi püüdma mindi esikohta, ollakse rahul ka kolmanda kohaga. “Neljas koht oleks juba pettumus olnud,” sõnas ta. Võrreldes eelmiste aastatega oli võistlus tema sõnul tänavu veidi lihtsam. Ka vihma ei sadanud, mis oleks olukorra märkimisväärselt keerulisemaks muutnud. “See oli hea, et vihma ei sadanud ja päeval ei läinud liiga kuumaks. Mets varjutab kuumust,” sõnas Oidsalu.

Väga tublid olid ka Kohila jaoskonna naised, kes osalesid koormusmatkal esimest korda. Nende võistkonna (ametliku nimega Rapla naiskond 2) moodustasid Katrin Urgard, Lea Kibuvits, Maarja-Liis Mägi ja Liisi Juuse. Kuna osaleti alles esimest aastast, mindi rajale sooviga jõuda kindlasti finišisse ning vältida viimast kohta. Mõlemad eesmärgid täideti. Kuueteistkümne naiskonna konkurentsis teenisid Kohila naised kaheteistkümnenda koha.

Naiskonna liige Katrin Urgard rääkis, et soov finišeerida oli nii suur, et katkestamismõtted pähe ei tulnud. Ka tema tõi kõige põnevama ülesandena välja taevatrepi, mis Kohila naistel õnnestus väga hästi. Selles ülesandes saadi kokkuvõttes teine koht. Urgard rääkis, et tema kõige suurem hirm oli pimedas metsas orienteerumine, kuid kohapeal, koos kolme tiimikaaslasega, see nii hirmus ei tundunudki. Kas Kohila naised plaanivad koormusmatkadel veel osaleda? “Kindlasti,” kõlas Katrin Urgardi vastus. Kolmas Rapla naiskond osales koosseisus Evelyn Gold, Aivi Tarvis, Margit Morel ja Maie Käsper.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare