14.2 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Raplamaal on töötus kasvanud aastaga üle 64 protsendi

Koroonakriis on jätnud sügava jälje terve Eesti töötusele ning puutumata ei ole sellest ka Raplamaa. 2019. aasta augustis oli Töötukassa Raplamaa osakonnas arvel 661 töötut, tänavu on see number 1086. Seega saab välja tuua, et aasta ajaga on Raplamaa töötus kasvanud 64,3 protsenti. Selle näitajaga on Raplamaa Eestis teisel kohal. Vaid Tallinnas ja Harjumaal on see number kõrgem – 87 protsenti.

Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere selgitas, et Raplamaa number on väga tihedalt seotud ka Harjumaa ja Tallinnaga, sest paljud kohalikud inimesed töötavad just seal. Kui suurtel Harjumaa ettevõtetel tuleb töötajaid koondada, puudutab see paratamatult ka Raplamaa numbreid. “Võiks öelda, et meie maakonna ettevõtted on saanud hästi hakkama. Töötuse kasv on tulnud selle arvelt, et Raplamaal on olnud see number varem väike ja meil on olnud, mille pealt kasvada,” sõnas Pere.
Raplamaa töötuse määr on 6. augusti seisuga 7,5 protsenti. See näitab registreeritud töötute osakaalu alates 16. eluaastast kuni pensioniealisteni. Eesti keskmine on sealjuures 7,8 ning seega on Raplamaa näitaja Eesti keskmisest väiksem. Kõige suurem on registreeritud töötuse määr Ida-Virumaal, kus see number on 12,9 protsenti. Viimasel kahel nädalal on Töötukassa Raplamaa osakonnas tulnud arvele vastavalt 42 ja 39 töötut ning märgata on väikest kasvu. Ees ootab sügis ning kui suvised hooajatööd läbi saavad, võib varasemate aastate kogemuse põhjal öelda, et töötute arv kasvab veelgi.

Positiivse poole pealt tõi Ilvi Pere välja, et Töötukassa Raplamaa osakonnas on pakkuda 71 vaba töökohta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised