spot_img
-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
SportPerekond Tammemäe tõi Euroopa meistrivõistlustelt kaks kuldmedalit

Perekond Tammemäe tõi Euroopa meistrivõistlustelt kaks kuldmedalit

Ants Lindre

Läinud nädalavahetusel toimusid Lätis Tukumsi lähedal Engures 16. Euroopa meistrivõistlused rogainis.
Naistest tulid meistriteks Piibe Tammemäe ja Hannula-Katrin Pandis. Seejuures kordas Piibe enda kahe aasta tagust saavutust, kui võitis esikoha koos Eleri Hirvega. Timmo Tammemäe ja Sander Linnus kordasid samuti enda kahe aasta tagust saavutust ja tulid Euroopa meistriteks. Timmo ja Sander kulutasid aega 23:54.44 ja kogusid 478 võimalikust 457 punkti.
Superveteranide klassi (vanus 55+) segavõistkond koosseisus Tiina Talisoo, Andrus Sipsaka ja Mati Preitof saavutas kolmanda koha. Kolmandana lõpetas ka Paul Augi ja Tiit Olju võistkond Havi Käsul meeste ultraveteranide (vanus 65+) hulgas. Superveteranide naiskond Ene Sulg koos Marje Tobrelutsuga oli seitsmes. Üheksanda koha meeste superveteranide klassis said Ülo Viru ja Urmas Tammemäe.
Rogain on võistkondlik valikorienteerumine etteantud kontrollajaga. Tiitlivõistlustel on kontrollaeg 24 tundi, mille jooksul kontrollpunkte läbides tuleb koguda võimalikult palju punkte. Kontrollpunkti raskusastmest sõltuvalt võis nende läbimise eest saada 2 kuni 10 punkti.

Piibe ja Timmo Tammemäe kommentaarid

Timmo: Läbisime 24 tunni jooksul 145 kilomeetrit Läti loodust, mis mitmelgi pool oli vägagi raskendatud – kukkunud või murdunud puud ja sood ei teinud etteantud distantsi lihtsaks. Lisaks olime planeerides jätnud kõige orienteerumis-tehnilisema osa ööseks. Öösel tekkis ka tugev kõhklus, et algul planeeritud optimaalset rada tuleb suurte väärtuspunktide ulatuses kärpima hakata. Õnneks leidsime endas optimismi ja kiirust, et viimase kolme tunni jooksul vahepeal utoopilisena tundunud planeeritud distants siiski läbida ja jõuda finišisse napi viieminutilise ajavaruga. Tasuks kolmas EM kuld varasema kahe MM-i võidu kõrvale ning tiimikaaslase Sander Linnusega kahe aasta taguse tiitli edukas kaitsmine.

Piibe: Tiimikaaslase Hannula-Katrin Pandisega ei ole varem niivõrd pikka võistlust koos teinud, kuid ühiseid võistluskogemusi oli varasematest aegadest olemas. Suutsime tiimitöö hoida äärmiselt efektiivsena, olla pidevas liikumises ilma suuremate pausideta, jooksvalt (vastavalt vajadusele) rajaplaneeringusse muudatusi teha. Viimasel neljandikul tuli sisse üks suur viga ja tempo langes, ning ise rajal olles kartsime, et see võib saada meile saatuslikuks. Kuid suunasime mõtted protsessile ehk võistluse käigule. Tänu meie mõlema tugevale orienteerumistaustale olime kaardilugemisel kogu aeg teineteisele toeks ja usun, et see aitas meid ka võidule.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused