3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelKaritsa järve puhkeala meelitab rohelise avarusega

Karitsa järve puhkeala meelitab rohelise avarusega

Karitsa järve puhke- ja aktiivsusala valmimist ei olnud veel avalikult välja hõigatudki, kui juba olid kohalikud elanikud selle omaks võtnud.
Puhke- ja aktiivsusala valmis Karitsa järve äärde Rapla valla kaasava eelarve vahenditest ning idee autorite Agnes Kurvitsa ja Tarmo Tanveli eestvedamisel. Nüüd on valla poolt väljastatud ka ametlik kasutusluba ning uudistajaid käib seal iga päev.
Karitsa järv asub Kaiu külje all, praegusel Rapla valla territooriumil, kuid enne haldusreformi kuulus see Kaiu valda. Juba varem teati seda ujumiskohana, ent nüüd on see korda tehtud, rannaala laiendatud ja sinna uut liiva toodud ning kohapeale rajatud mitmeid võimalusi tegutsemiseks. Niisiis saab seal käia nii suplemas, päevitamas kui ka kala püüdmas. Lisaks rajati järve äärde võrkpalliväljak, laste mänguala, kaks katusealust, grillahi, lõkkeplats ja piirdeaed. Kõik see on avalikuks kasutamiseks kõigile soovijatele.
Agnes Kurvits rääkis, et siiamaani on info puhkeala kohta levinud suust suhu ning sinna on tuldud kaugemaltki kui ainult Kaiu piirkonnast ja Rapla vallast. Isegi telkijad on selle paiga üles leidnud. Tarmo Tanvel teadis rääkida, et seoses võrkpalliväljaku rajamisega on Kaius välja kujunenud oma aktiivne seltskond, kes seal mängimas käib. Lastele meeldib väga mänguala, kus saab turnida, kiikuda ja liumäest alla lasta.

Privaatsus


Esimese hooga meelitab Karitsa järve äärne ala oma avaruse ja rohelusega. Isegi kaks uut katusealust on paigutatud taotluslikult teineteisest eemale, et nende all saaks istuda kaks eraldi seltskonda üksteist häirimata. Tarmo Tanvel tõigi puhkeala ühe eelisena välja privaatsuse. Seda ümbritsevad igast küljest puud ning möödasõitja pilgud naljalt sinna ei ulatu.
Kiirustavale möödasõitjale võib uus ala esimese hooga ka märkamata jääda. Praegu ei ole sõidutee ääres veel ühtegi silti või suunajat, mis puhkealale viitaks. Tanvel pakkus välja, et tegelikult võiks sellise viida tee äärde rajada. Siis oleks möödasõitjale kohe selge, mis paigaga tegemist on. Agnes Kurvits rääkis, et praegu oodataksegi veel väikeinventari nagu prügikaste ja suunavaid silte. Hiljuti toodi kohale ka välikäimla. Karitsa puhke- ja aktiivsusala tööde teostaja oli Kaius asuv kohalik ettevõte Reibal JRK OÜ.

Unistused


Tanveli sõnul oli vähemalt ühel hiljutisel nädalavahetusel parkla autosid nii täis, et juurde poleks enam mahtunudki. Juba on kohalikud elanikud teinud ettepanekuid, kuidas saaks seda ala veelgi täiendada. Kurvits sõnas, et juba on mõtted selles suunas ka liikunud, et mis seal veel võiks olla.
Tanvel ütles, et n-ö maapealne osa on praegu väga korralik. “Ainuke asi, mis veel teha on, puudutab järve. Kui saaks rannaosa süvendatud ja ideaalis väikese paadisilla, siis see oleks eriti hea,” rääkis ta.
Kurvits lisas, et tema unistuses võiks kasutusele võtta ka rannast veidi eemal paikneva poolsaare, mis järve sisse ulatub. “Seal saaks läbi viia sumeda suveõhtu kontserte. See oleks ideaalne. Meie piirkonnas on sedasi, et kui on olemas tahe, siis on ka tegevus. Me kindlasti ei arva, et ainult vald peab kõike tegema. Kui meil on idee, siis jõuame ka sinnamaale, et see saab meie poolt realiseeritud,” rääkis Kurvits.

Alles algus


Ennekõike on Karitsa puhke- ja aktiivsusala mõeldud suviseks kasutamiseks, kuid miks mitte käia seal ka muul ajal. Eriti kui suviselt soojad ilmad peaksid sügisel jätkuma. Näiteks võrkpalliväljak hoitakse avatuna seni, kuni ilm püsib soe. Külmemate temperatuuride saabumisel tuleb võrk maha võtta.
Nii Kurvits kui ka Tanvel avaldasid lootust, et kuigi kasutusluba on olemas, on see tegelikult alles puhke- ja aktiivsusala algus ning tulevikus täiendatakse seda veelgi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare