1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRapla jooksuklubi noored püstitasid Pärnus isiklikke rekordeid

Rapla jooksuklubi noored püstitasid Pärnus isiklikke rekordeid

Mardo Lundver

Pärnu Rannastaadionil 22. augustil toimunud kergejõustikuõhtul peetud Eesti staadionijooksusarja viimase etapina kavas olnud 800 m jooksu võitsid Kelly Nevolihhin (2.09,43) ja Rasmus Kiselit (1.50,18) edestanud leedukas Benediktas Mickus (1.49,84). Näidati kiireid aegu, vaatamata rasketele ilmastikuoludele ja Rapla jooksuklubi nooredki olid väga edukad.

15-aastane Kevin Jõesoo sai kirja P 800 m kindla võidu – ajaga 2.04,27 edestas ta teist kohta rohkem kui 9 sekundiga. Lisaks võimas isikliku rekordi parandus, rohkem kui kolme sekundiga. Tal on olnud ülimalt edukas hooaeg. Kohalikelt meistrivõistluselt sai ta saagiks kolm kulda ja kaks hõbedat, kirsiks tordil U16 Balti meistritiitel 2000 m jooksus. “Jooks oli raske, kuna pidin üksi ees jooksma ja tuul oli ka tugev. Ise oleksin tahtnud U18-ga joosta,” lausus Erik Horni andekas õpilane.
Treener Erik Horni tublid hoolealused Anete Randma ja Birgit Veldi olid samuti taas isiklike rekordite lainel. Tulemused vastavalt 2.18,37 ja 2.22,66, mis naiste arvestuses tähendas seitsmendat ning üheksandat kohta 13 osaleja konkurentsis. Eric-Richard Peningi aeg oli 2.04,55, mis samuti noormehe uus isiklik tippmark. Hardi Voometsalt PB lähedane aeg 2.16,95. Artur Skatškovgi päästis lõpuks sisemise looma valla – 2.05,12 tähendab, et isiklik rekord paranes üle 3 sekundi!
“Startisime igaüks eraldi rajalt ja esimese viraaži jooksin omas tempos, kuid jäin grupi lõppu. Tagasirgel jätkasime samas rütmis, esimese 200 m vaheaeg kolmekümnes. Teisel kahesajal langes tempo ning vaheajaks sai 32., arvatavasti oli see vastutuule tõttu. Sirgel püüdsin paar konkurenti kinni. Teise ringi tagasirgel hakkasin konkurente püüdma ning jätkasin seda ka viraažil. Ligikaudu 120 m enne finišit hõivasin liidripositsiooni, kuid sain lõpuspurdiga tappa (viimane 400 m 63 sekundiga). Selle stardiga tegin korraliku rekordiparanduse. Mul oli edukat võistlust vaja, et enesekindlalt lõpetada see hooaeg ja lootusrikkalt hakata valmistuma uueks,” lausus Artur.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare